Berga acull el tercer trofeu d'alpí en línia amb participants dels millors clubs de l'estat

Una de les aspiracions de l'organització és poder acollir en un període de dos o tres anys una prova de la Copa del Món d'aquest esport

17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:07h
Eduard Coronado i Ivan Sànchez en la presentació de la prova d'alpí en línia.
Eduard Coronado i Ivan Sànchez en la presentació de la prova d'alpí en línia. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga acollirà el tercer Trofeu Berguedà d'Alpí en Línia, que és una prova puntuable per la Copa d'Espanya i la Lliga Catalana d'aquesta modalitat, una pràctica que es realitza sobre asfalt amb unes tècniques molt similars a les de l'esquí, i que cada vegada agafa més embranzida. La prova es disputarà el cap de setmana del 21 i 22 de juliol. Segons ha explicat Eduard Coronado, membre de la Federació Catalana de Patinatge, del May Luengo Club i organitzador de la prova, hi participaran els millors clubs de l'estat espanyol i de Catalunya, i tindrà la presència dels corredors i corredors de la selecció espanyola, entre els quals hi ha la corredora de Castellar de n'Hug, Aura Coronado del May Luengo Esquí Club. 

Una de les fites que vol aconseguir aquesta prova, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Berga, és acollir una Copa del Món en dos o tres anys. "És una fita que ens vam marcar quan vam començar a organitzar la primera cursa a Berga, i anem per bon camí", ha dit Coronado. De moment, aquesta prova i els seus resultats, permetrà configurar la llista dels membres de la selecció espanyola que participaran als Campionats del Món de Varsòvia (Polònia) i Japó. Coronado ha explicat que hi haurà una vuitantena de participants i ha posat en relleu que "hi competeixen tots junts, nois, noies, adults i infants". La competició, com s'ha fet en les edicions anteriors, es farà al Passeig de la Pau de Berga. Dissabte, de 4 a 7 de la tarda, hi haurà entrenaments; i diumenge de 9 del matí a 2 de la tarda es faran les curses. 

El regidor d'Esports de Berga, Ivan Sànchez, n'ha elogiat el caràcter urbà, i ha avançat que la celebració de la competició implicarà diverses afectacions en el trànsit. De manera que ha demanat "paciència" a aquells ciutadans que circulin per Berga durant el cap de setmana. L'Ajuntament de Berga va implicar-se en  aquesta prova des de la primera edició, que va fer-se l'any 2016. Ara Sànchez ha assegurat que també es treballarà per aconseguir acollir una Copa del Món d'Alpí. 

Bons resultats en el primer any d'escola especialitzada a Berga

Tot just ara fa un any que es va posar en marxa la nova escola de patinatge especialitzada en aquest esport per a tots els infants, joves i adults. Coronado ha valorat positivament aquesta arrencada: "Dels vuit alumnes que entrenen a Berga durant l'any, tres participaran en aquesta prova", ha comentat.