La Universitat Catalana d'Estiu de la Natura tanca la 25a edició amb bona nota

Un centenar d’inscrits procedents de 44 municipis diferents han participat enguany al projecte universitari de l'Exploratori de Recursos de la Natura

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:18h
Un centenar d’inscrits procedents de 44 municipis diferents han participat enguany a la UCEN.
Un centenar d’inscrits procedents de 44 municipis diferents han participat enguany a la UCEN. | Cedida
Un centenar d’inscrits procedents de 44 municipis diferents han participat enguany a la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura (UCEN). La vint-i-cinquena edició del projecte universitari de l'Exploratori de Recursos de la Natura, que enguany ha optat per tractar diversos temes com la biomassa forestal, el patrimoni rural i la fotografia de natura, s'ha tancat amb una valoració positiva per part de l'organització. Els alumnes també hi han posat bona nota. En aquest sentit, a les enquestes realitzades entre els assistents als cursos, la valoració general ha estat d'entre 8 i 10 amb un predomini clar de 9 i 10.

El projecte universitari, que opta per aprofitar els recursos naturals del Berguedà per fer sortides de camp i que ha ofert quatre cursos diferents, ha acollit alumnes de diversos municipis de Catalunya. Hi han participat majoritàriament professorat de secundària, algun també de primària, alguns estudiants i persones interessades en temes concrets. 
 

Una de les classes a l'aire lliure de la UCEN. Foto: Cedida


Els alumnes provenien d'arreu de Catalunya. Hi havia persones de Berga, Manresa, Torelló, Tona, Arenys de Mar, Terrassa, Roda de Ter, Manlleu, Vic, Solsona, Gironella, Artés, Bigues i Riells, Santa Maria d’Oló, Montfar, Castelldefels, Piera, Guardiola de Berguedà, Sallent, Súria, Navarcles, La Roca del Vallès, Planoles, Prats de Lluçanès, Puigcerdà, Vilassar de Dalt, Granollers, Sant Joan de Vilatorrada, Badalona, Cerdanyola del Vallés, Barcelona, Castellterçol, Montmajor, Santpedor, Vilanova i la Geltrú, Montornès del Vallés, Navàs, Avià, L'Espunyola, Bagà, Palafrugell, Sant Feliu Sasserra, Puig-reig i Igualada. 

L'acte central d'aquesta vint-i-cinquena edició de la UCEN ha estat la conferència "A la recerca del salvatge" de divendres passat, que va reunir un nombrós públic, i que va anar a càrrec d'Andoni Canela, director de la pel·lícula "El Viatge de l'Unai" i fotògraf de National Geographic. 

Els cursos de la UCEN estan inclosos a la programació de cursos d'estiu de la Xarxa Vives d’Universitats, que aplega Universitats de parla catalana, i per aquest motiu poden ser reconeguts com a crèdits ECTS. També es troben inclosos dins del Pla de Formació Permanent del professorat de Secundària i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L'organització la formen l'Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Ajuntament de Berga, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà. 
Arxivat a