El ninotaire berguedà Kap mostra el seu condol i suport als dibuixants de la revista francesa 'Charlie Hebdo'

Jaume Capdevila difon per la xarxa una vinyeta amb un llapis i una bala: "Així sols se m'escolta a mi" | Kap considera que aquesta és "l'única resposta a la barbàrie"

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:36h
576_1420643497kap
576_1420643497kap
El ninotaire berguedà Jaume Capdevila, conegut amb el pseudònim de Kap, i que publica les seves vinyetes d'humor a diversos diaris catalans, ha volgut posar el seu granet de sorra en el camp de la solidaritat, després de saber la tragèdia que aquest dimecres s'ha produït al setmanari satíric francès 'Charlie Hebdó'. En aquest, un mínim de 12 persones han mort i nou han resultat ferides -tres d'elles en estat greu-, a causa d'un atac terrorista. Entre els morts, consta el director del setmanari, el dibuixant Charb, i segurament d'altres ninotaires coneguts de la revista. 

En el més recent dels seus dibuixos, Capdevila ha il·lustrat un llapis al costat d'una bala. "No tinc paraules", afirmava el primer. "Millor, així sols se m'escolta a mi", responia l'arma letal. Kap ha traduït aquest vinyeta al francès i al castellà, i l'ha difós pel Twitter com "l'única resposta a la barbàrie", just després d'afirmar que està "en estat de shock". La firma del dibuix tampoc deixa indiferent. En aquesta, es pot apreciar el dolor i el condol del berguedà cap als seus companys de professió.

L'atac al setmanari francès ha tingut lloc cap als volts del migdia d'aquest dimecres, quan sembla que dos homes han entrat a la redacció i han obert foc amb armes automàtiques. Els assaltants anaven armats amb kalaixhnikov, i fins i tot han arribat a rematar a sang freda un dels agents de policia que s'hi ha enfrontat. Pel que fa al motiu, fonts policials afirmen que es tracta d'un atac terrorista que podria estar causat per algunes de les publicacions més controvertides del setmanari, sobretot referides a l'islamisme.