L'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores forma 200 persones en 10 anys

La iniciativa de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà es consolida en una edició en què ha comptat amb una quinzena d'alumnes

Redacció
16 de juliol del 2018
Actualitzat el 20 de juliol a les 9:43h
Fotografia de grup de la desena edició de l'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores.
Fotografia de grup de la desena edició de l'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores. | Cedida
L'Escola d'Estiu per Persones Emprenedores de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà es consolida en el seu desè aniversari. Aquest any hi han participat 15 alumnes, i al llarg dels deu anys de vida de la iniciativa han passat per aquest curs prop de 200 alumnes. L'Escola d'Estiu ha donat suport, formació i orientació a un total de 191 projectes emprenedors, molts dels quals s'han mantingut en el temps. 

L'última dècada el projecte de l'Agència de Desenvolupament ha estat replicat per altres comarques, com és el Lluçanès i el Moianès. L'edició d'enguany va cloure's divendres amb la ponència del director general de la Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé. 

L'escola d'estiu d'emprenedors s'ha implementat enguany durant la primera quinzena de juliol. Enguany ha funcionat des d'un enfocament totalment pràctic i amb una nova metodologia implementada per la Fundació Universitària del Bages (FUB) que quantifica, segons fonts de l'Agència, el procés emprenedor "amb actituds, capital i habilitats emprenedores". També s'ha introduït als alumnes en la creativitat, la construcció dels fonaments d'un negoci, les habilitats necessàries per a emprendre, la identificació de recursos, tràmits fiscals i administratius, l’elaboració d’un pla d’empresa  i l'inici de l’activitat. 
 
Els alumnes han pogut elaborar i consolidar la seva idea de negoci,  permetent-los veure les debilitats i els punts de diferenciació del seu model abans de la seva posada en pràctica o en les fases inicials de l’activitat, i alhora, generar sinergies entre els participants. Les sessions han anat a càrrec de  professorat de FUB i altres professionals experts en diferents sectors. Incloent d'aquesta manera a un conjunt heterogeni de docents: empresaris, pedagogs, gestors administratius i consultors en màrqueting.
 
En la cloenda de l'escola d’emprenedors d'aquest divendres es van presentar els diferents projectes emprenedors que els alumnes han treballat i madurat durant el curs. Els quals incloïen projectes de botigues en línia de samarretes, turisme solidari, hostaleria, activitats ambientals al Berguedà, cuina vegana, pallassa-cooperativa, acadèmia d’anglès, botiga electrònica per arreglar tablets, mòbils, entre d’altres projectes.
 
L'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores compta amb la col·laboració de la FUB, la Cambra de Comerç de Barcelona, l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, la Diputació de Barcelona, Catalunya Empren i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Arxivat a