L'autor d’«El viatge de l'Unai» reuneix un nombrós públic a l'acte central de la Universitat d'Estiu

La fotografia de natura ha estat una de les temàtiques que ha tractat l'UCEN d'enguany

13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 21:56h
Andoni Canela en la xerrada a Berga en el marc del 25è aniversari de la UCEN.
Andoni Canela en la xerrada a Berga en el marc del 25è aniversari de la UCEN. | Pilar Màrquez Ambròs
La Universitat Catalana d'Estiu de la Natura (UCEN), que es fa a Berga, ha celebrat aquest divendres el vint-i-cinquè aniversari amb un exitòs acte central. El projecte universitari de l'Exploratori de Recursos de la Natura - que opta per aprofitar els recursos naturals del Berguedà per fer sortides de camp - va engegar els cursos el passat 9 de juliol. Durant tota la setmana, els alumnes que s'hi van inscriure han realitzat diferents classes i excursions, que enguany han tractat temes com la biomassa forestal, el patrimoni rural i la fotografia de natura. Així, l'acte central ha estat la conferència "A la recerca del salvatge" d'aquesta tarda que ha reunit un nombrós públic, i que ha anat a càrrec d'Andoni Canela, director de la pel·lícula "El Viatge de l'Unai" i fotògraf de National Geographic. 

Els responsables de la UCEN han apostat per Canela per tal de posar el focus en la natura, però també per acostar-se a un públic "més transversal", donat que l'activitat estava oberta a tothom que hi volgués assistir, sense necessitat d'haver cursat un dels cursos de la universitat d'estiu, segons Dolors Grau, codirectora de la UCEN. Canela ha explicat la seva experiència durant el recorregut que va fer per diferents països del món, un viatge que va realitzar acompanyat de la seva dona i els seus dos fills, i que tenia el propòsit de captar imatges d'espècies animals amenaçades: el llop, el bisó americà, el puma, el pingüí rei, el cocodril d'aigua salada, el calau bicorne i l'elefant. Aquest viatge va servir també per immortalitzar en una pel·lícula documental les diferents experiències viscudes per l'Unai, el seu fill de 10 anys. 
 

La xerrada ha acollit un nombrós i heterogeni públic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Canela ha parlat del fet que, en cada lloc, va haver de passar-hi un temps determinat, sovint de mesos, perquè abans de poder fotografiar una espècie en concret, calia conèixer bé el seu entorn. Ha relatat les seves experiències per llocs tan diversos com el parc de Yellowstone d'Estats Units o la ruta de Tailàndia a Laos. Però també ha volgut subratllar que al Pirineu català i la Serralada Cantàbrica hi ha paisatges igualment impressionants, que no tenen res a envejar amb altres punts del món. "A Califòrnia, en xerrades que he fet, han quedat bocabadats amb les meves fotos de la part de viatge que vam fer per fotografiar el llop ibèric", ha ressaltat. La pel·lícula "El viatge de l’Unai" ha obtingut diversos premis. 
 
Arxivat a