Els 200 alumnes de l'Escola de Gironella començaran el curs a l'edifici nou

El nou aulari formava part d'una primera fase de les obres; ara s'ha començat a treballar en l'enderroc i rehabilitació dels vells espais del centre per situar-hi el gimnàs, el menjador i la biblioteca

13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:03h
Obres de transformació de l'Escola de Gironella, amb el nou edifici al fons.
Obres de transformació de l'Escola de Gironella, amb el nou edifici al fons. | David Font/Twitter
Els més de 200 alumnes de l'Escola de Gironella començaran el curs a l'edifici nou. La primera fase d'obres de l'esperada transformació del centre educatiu va quedar enllestida del tot entre els mesos de maig i juny. Per tant, l'edifici nou de dues plantes on se situaran les classes a partir d'ara, està a punt. A hores d'ara, ja s'hi ha fet el trasllat de mobiliari i el nou aulari podrà acollir els nens i nenes al setembre, segons ha explicat l'alcalde David Font a NacióBerguedà. Paral·lelament, els treballs de la segona fase de les obres s'han iniciat aquesta setmana. Es tracta de l'enderroc i rehabilitació dels edificis vells de l'escola. Un dels edificis que acollien l'aulari actual s'ha de transformar en el gimnàs i l'altre acollirà el menjador i la biblioteca. El tercer s'ha enderrocat del tot i ja no hi serà. 

Els treballs de la segona fase han de finalitzar, segons les previsions actuals, entre novembre i desembre, donant per acabada el global d'una actuació llargament reivindicada per la comunitat escolar i que feia més d'una dècada que es reclamava. David Font ha explicat que els terminis d'aquesta última part podrien allargar-se una mica més però que, en tot cas, la transformació de l'escola estarà completada i "en absolut i ple funcionament" a principis de 2019. Mentrestant, es continuarà utilitzant el menjador que s'ha habilitat en un espai provisional i es donarà ús polivalent a algunes aules.

"La transformació de l'Escola de Gironella era una necessitat, veient que era un edifici que gairebé era centenari i que, per altra banda, no podia encabir tots els alumnes que hi ha, actualment havia de fer classes en espais polivalents, perquè si no no hi havia prou espai", ha recordat Font. "És una escola que a hores d'ara té uns 200 infants, i que necessitava ser una escola del segle XXI, amb totes les necessitats cobertes en l'àmbit pedagògic i estructural", ha afegit l'alcalde gironellenc.

David Font ha assenyalat que la intenció inicial era començar les classes a l'edifici nou a finals del curs passat. Però ha dit que "les obres van endarrerir-se un mes per qüestions diverses; de manera que quan va enllestir-se, tan sols quedaven  dues setmanes per la fi del període lectiu, amb la qual cosa es va creure que no valia la pena". El cost global  de les obres, segons el batlle, haurà estat d'uns 3,5 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n'haurà pagat el 90% i el consistori el 10%. 

Més aules i espai

Un dels avantatges de la transformació de l'Escola de Gironella serà que docents i alumnes disposaran de més aules i més espai. "Hi haurà més aules, més aules de reforç, més espais específics, un gimnàs quan ara no en tenien, i una biblioteca i un menjador més gran", ha valorat David Font. Els primers mesos del curs, els alumnes faran classe a l'edifici nou, mentre que paral·lelament es treballarà en els futurs espais de gimnàs, biblioteca i menjador. "No ha de suposar cap problema perquè el nou edifici permetrà que hi hagi prou espai per realitzar totes les activitats, mentre que no s'enllesteix la segona fase", ha dit Font. 
 
Arxivat a