La Molina organitza la Copa del Món d'esquí alpí paralímpic

Les proves d'eslàlom començaran aquest dijous i finalitzaran diumenge

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:42h
Un dels participants de la Copa del Món d'esquí alpí
Un dels participants de la Copa del Món d'esquí alpí | FGC

Estadi de competició Roc Blanc de La Molina Foto: FGC


L'estació d'esquí La Molina ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a la Copa del Món d'esquí alpí de l'International Paralympic Commite (IPC), que es disputarà des d'aquest dijous fins diumenge 11 de gener. Tots els esportistes que hi participen, amb discapacitats físiques o visuals, hauran de dur a terme les quatre proves d'eslàlom, totes elles a l'estadi de competició de Roc Blanc.

Entre els més esperats, destaca el campió paralímpic Jon Santacana, amb el seu guia Miguel Galindo, que va obtenir un or i una plata als Jocs d'Hivern de Sotxi 2014; així com Gabriel Gorce, amb el seu guia Arnau Ferrer, que també va competir a Sotxi, a part de a Vancouver 2010, i va guanyar una medalla de bronze. A part, però, la Molina s'omplirà de representants d'Alemanya, Àustria, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Rússia i Suïssa. 

Segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquesta estació d'esquí està adaptada des de fa anys per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat o discapacitat visual. D'aquesta manera, tothom pot fer esport i gaudir de la neu de la mateixa manera. A més, La Molina té el Centre d'Esport Adaptat de l'estació, que es dedica a promoure l'esport per a persones amb discapacitats, i està reconeguda per l'Agència Catalana de Turisme com a impulsora de l'esport i turisme adaptat.
 

Un dels participants d'edicions anteriors, Oscar Espallargas Foto: FGC