Una delegació irlandesa visita el Berguedà per conèixer projectes locals d'emprenedoria

La participació de la comarca al projecte Trinno ha permès a la delegació forana establir contacte amb emprenedors i projectes del territori

Redacció
13 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:10h

Visita d'una comissió irlandesa al Berguedà, per conèixer el seu ecosistema emprenedor. Foto: ADBerguedà


Interessats per les similituds entre Irlanda i el Berguedà, una delegació irlandesa ha visitat la comarca per conèixer de primera mà diferents projectes dirigits a l'impuls emprenedor, i conversar amb empresaris, emprenedors i persones impulsores de projectes diversos com Mireia Canudes, directora de Vedruna ESO Berga; Vicenç Camps, gerent de Technitiger i coordinador de MESAB, l'Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà; Jordi Millán, creador de Gintònic.cat i membre del Clúster Agroalimentari; Joan Boix, copropietari de la Serradora Boix; i Maria Costa, emprenedora.

La visita ha tingut lloc dijous 12 de juliol i, segons expliquen fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, s'ha pogut fer després que la directora de programes de l'Agència, Rosa Pujols, i el coordinador de l'ens, Eduard Barcons, fossin convidats a compartir l'experiència comarcal d'impuls de l'ecosistema emprenedor a Eslovènia, l'abril passat. En la trobada del projecte Trinno a Eslovènia, on hi participaven Irlanda, Hongria i la regió de la Toscana d’Itàlia, les similituds entre la situació irlandesa i el Berguedà, van fer despertar l’interès d’aquest país per conèixer amb més profunditat les accions i projectes impulsats a la comarca per fomentar un ecosistema emprenedor en creixement.

En el projecte hi participen diferents actors internacionals com la Universitat de Barcelona, agències de desenvolupament d'Irlanda, Eslovènia, Itàlia i Hongria, així com l'autoritat de gestió dels fons del FEDER per a Irlanda i Hongria.
 
La visita irlandesa a Catalunya es va iniciar el dimecres 11 de juliol a Vilafranca del Penedès, amb l'objectiu d'apropar-se a iniciatives del sector vinícola. Aquest divendres els irlandesos descobriran també el projecte Barcelona Activa a la capital catalana. 
 
Està previst que aviat també visitin el Berguedà una delegació d'italians i hongaresos. La participació del Berguedà al projecte Trinno és "una forma de posicionar la comarca a nivell europeu i una oportunitat per compartir experiències, i generar noves possibilitats d'articular reptes i projectes europeus amb nous socis", segons fonts de l'Agència de Desenvolupament.