L'AviArt creix i al setembre es convertirà en festival

El gruix d'actes s'ha d'acabar de definir, però Ajuntament d'Avià i Konvent treballen per portar al poble una quinzena d'artistes de renom | Murs i parets s'embelliran partint d'una iniciativa que va néixer fa 3 anys

13 de juliol del 2018
Actualitzat el 14 de juliol a les 16:11h
El mural d'Slim a Avià.
El mural d'Slim a Avià. | NacióBerguedà/Arxiu
El projecte AviArt va néixer fa 3 anys, comissariat entre l'Ajuntament d'Avià i el Konvent, i omplint d'art murs i façanes de la població. Però la iniciativa vol créixer aquest 2018. 

"Vam començar AviArt el primer any de legislatura, però ara donarem inici a un festival d'art urbà i a activitats paral·leles", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Sanitat i Qualitat de  Vida, Josep Subirana a NacióBerguedà. AviArt festival es dirà Límit i estarà coorganitzat per Konvent amb Pep Espelt i Jofre Oliveras. "Durant una setmana o dues hi haurà quinze artistes reconeguts que pintaran murals pels carrers del poble, en parets públiques i privades", ha dit Subirana. El regidor ha destacat la iniciativa és mèrit de la tasca duta a terme per Konvent. "Aquest any hi haurà tot un seguit d'activitat que ho acompanyaran: poesia, teatre al carrer, etcètera", ha assenyalat Subirana. Josep Subirana ha matisat que el gruix d'actes s'ha d'acabar de definir.

També s'estan acabant de definir les dates i artistes, si bé Subirana assegura que AviArt desperta molt interès  d'aquests últims en ser una proposta innovadora. 

Avià es proposa els millors artistes d'art urbà d'arreu en el que pretén ser el primer festival del Berguedà d'aquest tipus. Subirana destaca que la iniciativa és també una manera d'atraure persones al poble, a més d'embellir-lo. AviArt vol donar així valor i atractiu al poble, establint una marca amb sentit c i amb consciència social. La iniciativa fusiona presència artística i cura paisatgística i porta l'art al carrer.

"És un model pioner a la comarca, porta l'art a l'àmbit públic amb artistes de renom internacional", ha resumit Subirana. Justament per explicar l'experiència de l'ajuntament en l'AviArt, el regidor serà present aquest divendres en un debat que s'organitza a Manresa en el marc de "Mur, Manresa art urbà". La cita és a les 7 de la tarda a l'edifici de l'Anònima. 

"Com una ciutat gris pot convertir-se en referent artístic?", les reflexions del debat, que estarà moderat pel director i fundador del Konvent, Pep Espelt, giraran a l'entorn d'aquesta pregunta. Com a ponents hi haurà l'alcalde de Sallent, David Saldoni, el regidor d'Avià, Josep Subirana, el coordinador artístic de Mur, Marc López i els artistes Axel Void i Jofre Oliveras. 

"Parlarem sobre les virtuds de l'art urbà, de l'art públic, per fer que una ciutat que és, per exemple, com Manresa, guanyi atractiu", ha comentat Subirana. "Una ciutat grisa serà igualment lletja, encara que t'hi gastis 10 milions d'euros o 100 milions d'euros, encara que tiris a terra edificis i en facis de nous", ha dit. "En canvi, si et gastes un milió amb art urbà, pots convertir aquella ciutat en la capital d'Europa d'art urbà", ha afirmat Josep Subirana.