Els Bombers de Gironella es fotografien per ajudar nens malalts i en perill de vulnerabilitat

La sessió de fotografies per al calendari de Bombers amb Causa 2019 ha comptat amb la petita Arlet, una nena de Berga que pateix càncer

12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 21:16h
L'Arlet és la nena de Berga, malalta de càncer, que ha acompanyat els Bombers en la sessió fotogràfica.
L'Arlet és la nena de Berga, malalta de càncer, que ha acompanyat els Bombers en la sessió fotogràfica. | Solidaritat SJD
Bombers del parc de Gironella i l'Arlet, una petita de Berga de 4 anys que pateix un neuroblastoma, seran protagonistes del mes de maig del calendari de Bombers amb Causa del 2019.

Tres membres del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya van iniciar l'any 2011 el projecte solidari Bombers amb Causa, mitjançant la venda d'un calendari anual amb nens i nenes usuaris de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'objectiu és poder finançar projectes per a la recerca de malalties infantils, mitjançant beques d'investigació. En les set edicions que s'han realitzat fins ara s'han recaptat més de 350.000 euros.

El sots-cap del parc de Bombers de Gironella, Albert Corominas, ha destacat a NacióBerguedà la importància d'iniciatives solidàries com aquesta i assenyala que el calendari de 2019 serà el vuitè que es publica. "El propòsit bàsic i principal del calendari és recollir fons per a la recerca de malalties infantils, a més, en l'edició del 2018 hem ampliat per cobrir també la infància amb risc", ha afirmat Corominas. "És a dir que, a part de nanos que tenen malalties com a tal, les beques també poden destinar-se a centres on hi hagi nens i nenes amb problemes d'inclusió social, discapacitats psíquiques, etcètera", ha afegit. 

Aquesta és la primera vegada que el parc de Bombers voluntaris de Gironella hi participa, però fa dos anys hi va sortir la Patum, i la fotografia amb accent berguedà de 2018 va ser la de la primera cursa de Bombers a Causa de Cercs. El 2019 serà el torn de Gironella i la petita Arlet.
 
Arxivat a