Castellar de n'Hug obté la distinció de «Poble amb Encant»

L'Agència Catalana de Turisme només ha entregat aquest segell a vuit municipis, entre els quals es troba aquesta població de l'alt Berguedà

Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:09h

Castellar de n'Hug. Foto: Cedida


El municipi de Castellar de n’Hug ha estat distingit amb el segell "Pobles amb Encant" que atorga l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i que de moment només han aconseguit vuit poblacions. De fet, l'agència ha distingit, aquest juliol, Castellar de n'Hug conjuntament amb cinc municipis més: Peratallada, Prades, Rupit i Taüll, i que s'uneixen als dos municipis que ja van ser validats durant el passat mes de març (Calella de Palafrugell i Montsonís). Durant el mes de novembre se celebrarà l'acte de Lliurament del Distintiu.
 
Segons fonts de l'Ajuntament de Castellar de n'Hug, "pel municipi és una gran satisfacció  haver obtingut aquest segell i ser un poble amb encant", donat que aquest reconeix el poble com un municipi "atractiu" o "de bellesa especial", que en el seu conjunt "captiva i enamora el visitants i que ve donat precisament per la seva conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics".
 
Les mateixes fonts indiquen que "per l'ajuntament és un orgull i una gran satisfacció formar part d'aquest reconeixement  que ens permetrà treballar conjuntament amb l’Agència de Turisme de Catalunya per promoure el municipi, el qual fa un esforç important per adaptar-se a les necessitats del mercat i per apostar per la cultura com a elements de singularització i de reforç de la seva sostenibilitat".
 
De fet, en el marc de la declaració com a l'Any del Turisme Cultural, aquest 2018 i també de cara l'any 2019, l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat està apostant per donar un major impuls a la promoció de la iniciativa "Pobles amb Encant", "fet que permetrà al municipi de Castellar de n'Hug tenir una major visibilitat, promoció i difusió i seguir millorant", segons confien fonts municipals.