Bagà viatja al passat amb recreacions medievals, exhibicions de cavallers i el mercat d'artesans

La vila s'omple una vegada més d'activitats, tallers, música i espectacles en el marc de les Festes de la Baronia de Pinós

12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:54h
Fira artesanal i demostració d'oficis tradicionals de Bagà.
Fira artesanal i demostració d'oficis tradicionals de Bagà. | Bagà Turisme
Bagà s'immergeix de nou en el seu passat medieval. Després que el passat cap de setmana s'hi celebrés el vuitè Festival Celta de Catalunya, la vila s'omple d'activitats, tallers, espectacles i representacions en el marc de les Festes de la Baronia de Pinós. 

Entre els actes que acollirà Bagà del 12 al 15 de juliol destaquen la batalla campal i l'assalt al campament de dissabte 14 a dos quarts de 7 de la tarda, però sobretot el mercat medieval de dissabte i diumenge, on el públic trobarà aliments, artesania i tallers. Segons fonts de Bagà Turisme, "desenes de participants" perfectament vestits "com a guerrers medievals" participaran en la representació de la batalla medieval. A més, divendres a les 9 del vespre, i en el marc incomparable de l'església de Sant Esteve, també es podrà gaudir del cor Lieder Càmera, dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Posteriorment, hi haurà un concert a la piscina.

Les activitats més concorregudes tindran lloc els dies 13, 14 i 15 de juliol, si bé aquest dijous a les 10 del vespre, hi haurà un recorregut pel centre històric de Bagà en què es podrà gaudir d'una desfilada de models amb vestuari medieval. 

Dissabte serà el dia més intens. La jornada començarà a dos quarts de 12 del migdia a l'església de Sant Esteve amb el nomenament del comanador templer del Berguedà. A les 6 de la tarda, es farà la inauguració del mercat d'ambientació medieval amb parades de productes agroalimentaris del Berguedà, grups de recreació, tallers, tir amb arc, trobadors, un zoco àrab, jocs infantils, artesania, demostració d’oficis, una taverna medieval al pati d’armes del Palau de Pinós i còctels de l'alquimista en arribar el vespre. La proposta del mercat es completarà amb un recital de joglars a la plaça Porxada, el concert dels Joglars de Ripollet a Palau, i la presentació dels grups de recreació, així com amb l’espectacle de tancament amb els diables de Puig-reig, també a la plaça Porxada, a partir de dos quarts de 12 de la nit. 
 
Diumenge a les 10 s'obrirà de nou el mercat medieval amb artesans, tallers, exhibició d'aus rapinyaires, jocs infantils a Palau i taverna. A més, es podrà veure de prop la vida en un campament medieval, i hi haurà destil·lació i degustació de licors al campament del Calíc i el concurs de tir amb arc a la plaça Sant Roc. Les activitats finalitzaran a la 1 de la tarda amb una exhibició de lluita medieval a la plaça Porxada.

Consulta les activitats en aquest enllaç. 
Arxivat a