El Berguedà acull més de 300 activitats de lleure durant l’estiu

La comarca és una de les zones de Catalunya amb més oferta de pernoctació i més participants en acampades, casals, rutes i colònies

12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:52h
Acampada a la zona de Saldes, aquesta setmana.
Acampada a la zona de Saldes, aquesta setmana. | Consell Comarcal del Berguedà
La idea de passar els dies calorosos en un entorn natural atrau cada vegada més infants i joves. A mig juliol, el Berguedà ja té notificades més de 300 activitats de lleure amb menors de 18 anys. La meitat de les activitats d'estiu registrades són acampades, un 20% són rutes, i la resta són colònies, casals de vacances i camps de treball. La comarca té una llarga tradició d'activitats de lleure a la natura i en les darreres dècades s'ha situat al capdavant de les classificacions a nivell nacional, de manera que aquest 2018 es manté com una de les comarques de Catalunya que acull més activitats, un fet que es repeteix cada any per Setmana Santa. Al juliol és quan hi ha més quantitat d’activitats repartides per la geografia berguedana.

El 2016 el Berguedà va ser la comarca amb més activitats amb pernoctació i també amb més participants. Segons les dades proporcionades per la direcció general de Joventut, es van notificar més de 269 colònies, acampades, rutes i camps de treball, en els quals hi van participar 9.057 monitors i infants. Les xifres van mantenir-se el 2017 amb unes 300 activitats i 9.408 infants i joves participants.

Per municipis, a la comarca, 1 de cada 5 activitats notificades es realitza al terme municipal de Saldes, que es troba en una primera posició destacada. Seguidament, a la llista de municipis que acullen més activitats, hi ha Borredà i Gósol.

Segons han explicat fonts del Consell Comarcal del Berguedà, el personal tècnic de l'ens fa una quinzena de visites setmanals per comprovar que aquestes activitats es desenvolupen correctament i que es vetlla per la seguretat dels participants. Des del consell comarcal, amb competències delegades de la Direcció General de Joventut, també es porta a terme la tasca d'aconsellar els equips de monitors sobre la documentació que és necessària. Segons expliquen, la gran majoria d'entitats que es visiten compleixen al 100% amb la documentació obligatòria.  El personal del Consell Comarcal també vetlla pel bon funcionament de les activitats i el seu desenvolupament, posant l’èmfasi en el respecte pel medi ambient i l’entorn on es realitzen. 

Entre les comarques més receptores d’activitats de lleure també hi trobem el Ripollès, l’Alt Empordà, Osona i la Garrotxa. Les dades des del 2011 són obertes i públiques i es poden consultar a la Direcció General de Joventut.