El fiscal demana 8 anys de presó per un veí de Berga acusat de traficar amb droga

La secció segona de l'Audiència Provincial de Barcelona celebrarà la vista oral que correspon el pròxim dimecres 18 de juliol, a dos quarts de 12 del matí

11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:31h
Audiència de Barcelona.
Audiència de Barcelona. | Europapress
El ministeri fiscal demana 8 anys de presó i una multa de 40.000 euros a un veí de Berga acusat de traficar amb droga. També demana que se l'inhabiliti respecte al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna. El document de qualificacions de la fiscalia assegura que l'home posseïa diferents "substàncies, materials i objectes" amb l'ànim "d'obtenir un benefici econòmic il·lícit a través de la venda de substàncies", tal com la fiscal del cas considera que es va comprovar en el registre del seu domicili de Berga el 9 de juny de 2004. La secció segona de l'Audiència Provincial de Barcelona celebrarà la vista oral que correspon el pròxim dimecres 18 de juliol, a dos quarts de 12 del matí. 

Entre el material intervingut al registre de juny de 2004, la fiscalia recorda que els Mossos d'Esquadra que hi van intervenir van trobar-hi "diverses llibretes, agendes i fulls manuscrits amb imports i quantitats assignades a diferents clients i proveïdors per al tràfic il·lícit de substàncies estupefaents"; dues balances, una de les quals de precisió i "amb restes de pols blanca"; diversos fragments de bosses de plàstic en forma circular, destinats a l'empaquetament de la droga; sis bosses de plàstic amb restes de cocaïna i una d'hachís amb un pes de 16,76 grams i una puresa del 5%. A més d'una factura de telèfon a nom de l'acusat, on figurava una trucada a Colòmbia realitzada el 23 d'abril de 2003, la finalitat de la qual hauria estat "encarregar una partida de drogues", assenyala la fiscal.

En aquell registre, la policia també va trobar vuit documents justificants de transferències monetàries fetes a Colòmbia a partir d'una empresa dedicada a l'enviament internacional de diners, amb transferències que oscil·laven entre els 207 euros i els 2.539,60 cadascun, i que juntes sumaven un import total de 9.251,27 euros.

El ministeri fiscal té en compte, a més, que el 4 de juny de 2004 va ser interceptat un paquet postal a nom de l'imputat, que provenia de la localitat colombiana de Barranquilla i que havia arribat a Madrid a través d'una empresa de missatgeria. El paquet va ser intervingut per la Unitat d'Investigació de Delictes contra la Salut Pública, i que contenia 49,48 grams de cocaïna amb una puresa del 82,7%. En aquest sentit, en la qualificació que fa dels fets, la fiscal apunta que "el gram de cocaïna assoleix un valor de 60 euros per gram al mercat il·lícit, i el de cànnabis de 5 euros per gram". 

Segons la fiscal, els fets són constitutius d'un delicte "contra la salut pública", ja que les substàncies amb les quals traficava l'acusat, "causen un efecte greu sobre la salut". El delicte està previst i pensat en l'article 368 del codi penal, segons el ministeri fiscal. La fiscalia assegura que, segons els articles 27 i 28 del codi penal, l'acusat és l'autor d'aquest delicte, i que "no concorren circumstàncies modificatives de la responsabilitat". 

Durant la vista oral, la fiscalia demana interrogar l'acusat, així com prendre el testimoni dels Mossos d'Esquadra que van fer els registres, a més d'una ratificació de l'informe pericial dels fets. 
Arxivat a