La Fira de Reis de Montclar supera les expectatives amb 5.000 visitants

Protecció Civil ha gestionat el trànsit i el pas de vehicles fins al Pla de les Alzines

Aida Morales
06 de gener del 2015
Actualitzat el 07 de gener a la 13:35h
Fira de Reis de Montclar
Fira de Reis de Montclar | Pere Gendrau

Dos artesans de la fusta a la Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau


Si hi ha alguna fira que es manté amb èxit el dia 6 de gener al Berguedà, aquesta és la Fira de Reis de Montclar, que cada any s'organtiza al Pla de les Alzines i que aquest any ha esdevingut més ampla i multitudinària que mai. En total, es calcula que hi poden haver passat més de 5.000 persones, per força turistes i visitants, ja que Montclar és un municipi petit de la comarca amb 117 veïns. 

De fet, des de fa anys la Fira de Reis de Montclar és tot un esdeveniment que, si el dia acompanya com ha passat aquest dimarts, es converteix en un escenari perfecte per esmorzar, passejar, comprar i gaudir de l'espectacle de les motos i els parapents. En aquesta edició, el Pla de les Alzines ha quedat petit per encabir els centenar de parades, pel capbaix, que s'hi han instal·lat des de primera hora del matí. Entre aquestes, embotits, fruita, antiguitats, roba, joies o formatges, moltes d'aquestes d'empreses de la comarca, tot i que també han vingut paradistes de tot Catalunya. Segons han explicat, la Fira de Reis de Montclar és un bon escenari per vendre i promocionar els productes, un fet que s'ha pogut constatar durant tot el matí posant la vista sobre el continuat formigueig de gent passejant i comprant. 

 
Com és habitual, a més, en aquesta fira centenària també s'hi han pogut trobar cotxes i motos antigues, un atractiu per aquelles persones grans que les recorden i una atracció pels més petits. Les demostracions de motocross també han estat un dels espectacles que més ha cridat l'atenció per les derrapades, salts i accelerades repentines dels vehicles. 

Tot plegant, en un dia assolellat que ha donat el caliu necessari, i que ha transcorregut sense incidents ni grans aglomeracions de cotxes, com sí que havia ocorregut en d'altres edicions. Això és degut a que, aquest any, personal de Protecció Civil ha gestionat el pas dels vehicles fins al recinte firal, ha ajudat els conductors a trobar aparcament i n'ha controlat la sortida, fent circular tots els cotxes per un camí secundari de terra que ha permès que l'entrada i la sortida al Pla de les Alzines fos un carril de direcció única. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fira de Reis de Montclar

 

Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau