Cultura

Les obres de reforma al Local del Blat adequaran l'espai per a usos teatrals

L'actuació començarà al setembre i servirà per transformar l'equipament en un espai escènic i musical ben equipat, així com per millorar-ne la climatització i la instal·lació elèctrica

per Redacció , Berga, 10 de juliol de 2018 a les 13:46 |
El Local del Blat de Gironella. | Ajuntament de Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Gironella ha tret a concurs les obres de condicionament del Local del Blat per adequar l'espai per a l'ús de teatre, i millorar-ne les instal·lacions d'electricitat i climatització. El valor estimat del contracte és de 347.315,01 euros, i es preveu que les obres comencin al setembre i durin un màxim de cinc mesos.
 
Aquesta reforma transformarà el Local del Blat en un espai escènic-musical ben equipat per la realització d’espectacles teatrals i musicals ja que s'adequarà l’escenari i es construirà una caixa escènica completa, amb maquinària escènica per a cortinatges, galeria de treball lateral, i talls i carrils motoritzats. A més, també s'instal·larà l'equipament d'il·luminació i àudio.
 
El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha explicat que aquestes obres permetran disposar d’un local amb molt bones condicions per dur a terme actuacions de teatre i música. Vall ha assegurat que les entitats del municipi en sortiran beneficiades ja que el local "tindrà unes condicions d’equipament òptimes, i permetran destacar la posada en escena de festivals i actuacions".

Lluís Vall ha afegit que durant aquesta legislatura s’ha treballat per oferir una "programació cultural constant" i que aquesta ha evidenciat que calia fer una inversió per poder-la continuar, ja que "les necessitats escèniques ho requerien, i també la resposta de la gent ha sigut molt positiva".
 
La licitació  contempla la substitució de l'escenari desmuntable actual per escenari d’obra, la implantació d'un sistema d'aire condicionat, la remodelació del sostre de la sala per guanyar més alçada, l’adequació del magatzem i el lavabo posterior a l’escenari i la construcció d’una sala de mòduls de control d’accessos, guarda-roba, bar i cabina de so i llum. A més, també es construirà una caixa escènica completa i s'hi instal·larà la infraestructura i l'equipament d'il·luminació i d'àudio.

 

Participació