OCUPACIÓ

GRÀFIC L'atur manté la tendència a la baixa al Berguedà el mes de juny

L'any 2018 arriba al seu equador amb 1.857 demandants d'ocupació inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), 107 persones menys que les que hi havia en aquesta data el 2017

, Berga | 10/07/2018 a les 11:41h
Arxivat a: Economia, atur, Berguedà, ocupació, feina

La taxa d'atur es manté en el 11,26% per tercer mes consecutiu. El mes de juny de 2018 la comarca registra 1.857 demandants d'ocupació inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), 33 persones menys que el mes anterior i 107 persones menys en la variació interanual. 

L'estructura per edats de l'atur registrat al Berguedà concentra el nombre més important de persones a l'atur als grups d'edat més grans, especialment, els grups majors de 50 anys, amb 922 persones, essent el 50% del total d'aturats, segons apunten dades de l'Observador del Berguedà de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. En funció del nivell de formació assolit, el grup amb més atur són les persones amb estudis secundaris 1.167 aturats, el 63% del total. La població total aturada amb estudis superiors i universitaris suma 109 persones, el 6% dels casos.

D'altra banda, per sector d'activitat econòmica, el 63% dels aturats provenen del sector serveis, el 16% de la indústria, el 9% de la construcció, el 2% de l'agricultura i el 10% del grup sense ocupació anterior. Interanualment, l'atur es redueix en tots els sectors d'activitat excepte les persones sense ocupació anterior.

Per municipis, Berga, Guardiola de Berguedà i Casserres són les tres poblacions que registren un descens més important. Berga redueix en 23 persones el nombre de registrats al SOC, situant-se amb 934 persones a l'atur, mentre que a Guardiola de Berguedà en són 14 menys, fins a 42 persones registrades a l'atur. Casserres resta 11 persones d'aquesta llista, i situa el nombre de persones sense feina en 52. Altres municipis en què l'atur va a la baixa són Olvan que resta 5 persones i situa el nombre total d'aturats en 37, la Pobla de Lillet que en resta quatre amb 48 aturats, la Nou de Berguedà (6) que redueix el nombre de registrats al SOC en tres persones, Bagà que en resta dues amb 81 registrats al Servei d'Ocupació; i Sant Julià de Cerdanyola (3) i Castell de l'Areny (0) que al juny tenen una persona menys a l'atur. 

Al juny també hi ha poblacions de la comarca que pateixen un increment de persones inscrites al SOC. Gironella (232) augmenta en onze persones el nombre de registrats al SOC, Puig-reig (171) suma dos aturats, Cercs (60) té quatre persones més a l'atur respecte el mes anterior, i Avià (85) en té tres. 
 
 ATUR REGISTRAT AL BERGUEDÀ PER MUNICIPIS:
 
 Avià...85 persones (↑)
 Bagà...81 persones (↓)
 Berga...934 persones (↓)
 Borredà...21 persones (↑)
 Capolat...2 persones (↑)
 Casserres...52 persones (↓)
 Castell de l'Areny...0 persones (↓)
 Castellar de n'Hug...4 persones (↑)
 Castellar del Riu...2 persones  (↑)
 Cercs...60 persones (↑)
 L'Espunyola... 10 persones (=)
 Fígols... 1 persona  (=)
 Gironella...232 persones (↑)
 Gisclareny... 5 persones (↑)
 Gósol... 4 persones (↑)
 Guardiola de Berguedà... 42 persones (↓)
 Montclar...1 persones (↑)
 Montmajor...9 persones (↑)
 La Nou de Berguedà...3 persones (↓)
 Olvan...37 persones (↓)
 La Pobla de Lillet...48 persones (↓)
 Puig-reig ... 171 (↑)
 La Quar ...3 persones (=)
 Sagàs... 2 persones (=)
 Saldes...9 persones (=)
 Sant Jaume de Frontanyà...0 persones (=)
 Sant Julià de Cerdanyola ... 3 persones (↓)
 Santa Maria de Merlès... 4 persones (=)
 Vallcebre... 6 persones (↑)
 Vilada...21 persones (↑)
 Viver i Serrateix... 5 persones (=)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Esllavissada al municipi de Saldes.
Esllavissada al municipi de Saldes. | Ajuntament de Saldes
L'ajuntament ha començat a treballar amb organismes competents l'obtenció de partides econòmiques per la retirada del rocam, l'arranjament del ferm i el sanejament de tota la zona
El centre hospitalari de Berga i la Residència Sant Bernabé ofereixen espais per seure, faciliten fer trucades d'emergència i posen els lavabos a disposició de les persones que ho necessitin
Vespa asiàtica fotografiada a Berga el mes d'octubre.
Vespa asiàtica fotografiada a Berga el mes d'octubre. | Joan Escobet Casals
Pilar Màrquez Ambròs
Veïns de Borredà han advertit els últims dies de la presència al poble de diversos exemplars