Medi Ambient

Berga consulta als veïns la nova ordenança de residus

La capital de comarca és un dels dotze pobles que aplicarà el nou sistema de recollida d'escombraries porta a porta a l'octubre; els diferents municipis han de tenir aprovat un marc normatiu

, Berga | 10/07/2018 a les 09:58h
Arxivat a: Territori i medi ambient, residus, recollida de residus, porta a porta, ordenances, Ajuntament de Berga, participació ciutadana
Imatge il·lustrativa
L'Ajuntament de Berga ha iniciat aquest dimarts una consulta ciutadana per elaborar la nova ordenança municipal de residus impulsada per l'àrea de Medi Ambient del consistori berguedà, que encapçala el regidor Eloi Escútia. L'ordenança busca establir les obligacions dels ciutadans en relació a la gestió dels residus i el reciclatge, regular el servei de recollida de residus, i també ha d'establir un règim d'infraccions i sancions adaptat a la legislació sobre residus que doti a l'administració municipal d'una eina per fer complir les obligacions dels ciutadans i altres generadors de residus en relació a la gestió dels residus. 

La normativa pretén fomentar la minimització dels residus domèstics, promoure la reutilització i el reciclatge i proporcionar les infraestructures necessàries per a la posada en marxa de la recollida selectiva, entre d'altres. Berga és un dels dotze municipis de la comarca que aplicarà el nou sistema de recollida d'escombraries porta a porta a partir de l'octubre. Els diferents municipis han de tenir aprovades les ordenances relatives als residus que permetin oferir un marc normatiu i desenvolupar-ne la gestió municipal, així com prevenir i actuar davant de situacions d'incompliment dels ciutadans de les seves obligacions en matèria de residus de caràcter domèstic. 
 
Per tal de realitzar les aportacions, el consistori ha posat a l'abast dels veïns i veïnes una sèrie d'eines de participació ciutadana en relació a l'ordenança esmentada. En aquest cas, les persones interessades en fer qualsevol suggeriment hauran de ser majors de 16 anys i caldrà accedir a l'apartat 'Participació ciutadana en projectes normatius' de l'àmbit dedicat a la participació ciutadana del portal web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar-se el document de síntesi de l'Ordenança de residus de Berga, en què s'exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la implementació d'aquesta norma.


A més, en aquest espai també hi apareix l'enllaç al formulari d’instància genèrica que cal emplenar per formalitzar les aportacions corresponents. El període per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica finalitzarà el proper 24 de juliol. Per a qualsevol aclariment sobre el procés de registre de les instàncies cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada a la planta baixa de l’edifici consistorial. 

COMENTARIS

Pastel
Joan Balaguer, 12/07/2018 a les 23:52
+1
-1
Veig que els veïns de Berga encara no son conscients del pastel que han liat, veig que no hi ha interès però a partir del mes d’octubre amb el Porta a porta,la son de las orelles hos la treuran de cop, llavors sabreu el merder que liaran i al cap de pocs anys sabreu lo que valdrà tot plegat.
Que la sort ens acompanyi,però tranquils a casa sense preocupar-se de res. Tot arribarà però aquest cop lan parit grossa.
Al temps

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Concert de Maria Coma a la plaça de Santa Magdalena.
Concert de Maria Coma a la plaça de Santa Magdalena. | Ajuntament de Berga
01/01/1970
El festival dels vespres d'estiu SonaB va començar a caminar l’any passat amb l’objectiu de dinamitzar les places del barri vell a través d’una oferta cultural basada en la música en directe
Una màquina segant un camp al terme municipal d'Avià
Una màquina segant un camp al terme municipal d'Avià | Gemma Aleman
01/01/1970
El blat i l'ordi són els principals conreus, malgrat que el pèsol i la colza també s'utilitzen com a cultius de rotació
01/01/1970
L’estudi l’ha redactat la Diputació de Barcelona i el regidor Lluís Vall posa en valor que s'han desenvolupat estudis i informes exhaustius que permetran fer un pla de millores dels elements patrimonials