Berga consulta als veïns la nova ordenança de residus

La capital de comarca és un dels dotze pobles que aplicarà el nou sistema de recollida d'escombraries porta a porta a l'octubre; els diferents municipis han de tenir aprovat un marc normatiu

Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:43h
Illa de contenidors situada entre els carrers Comte Oliba i Gran Via.
Illa de contenidors situada entre els carrers Comte Oliba i Gran Via. | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga ha iniciat aquest dimarts una consulta ciutadana per elaborar la nova ordenança municipal de residus impulsada per l'àrea de Medi Ambient del consistori berguedà, que encapçala el regidor Eloi Escútia. L'ordenança busca establir les obligacions dels ciutadans en relació a la gestió dels residus i el reciclatge, regular el servei de recollida de residus, i també ha d'establir un règim d'infraccions i sancions adaptat a la legislació sobre residus que doti a l'administració municipal d'una eina per fer complir les obligacions dels ciutadans i altres generadors de residus en relació a la gestió dels residus. 

La normativa pretén fomentar la minimització dels residus domèstics, promoure la reutilització i el reciclatge i proporcionar les infraestructures necessàries per a la posada en marxa de la recollida selectiva, entre d'altres. Berga és un dels dotze municipis de la comarca que aplicarà el nou sistema de recollida d'escombraries porta a porta a partir de l'octubre. Els diferents municipis han de tenir aprovades les ordenances relatives als residus que permetin oferir un marc normatiu i desenvolupar-ne la gestió municipal, així com prevenir i actuar davant de situacions d'incompliment dels ciutadans de les seves obligacions en matèria de residus de caràcter domèstic. 
 
Per tal de realitzar les aportacions, el consistori ha posat a l'abast dels veïns i veïnes una sèrie d'eines de participació ciutadana en relació a l'ordenança esmentada. En aquest cas, les persones interessades en fer qualsevol suggeriment hauran de ser majors de 16 anys i caldrà accedir a l'apartat 'Participació ciutadana en projectes normatius' de l'àmbit dedicat a la participació ciutadana del portal web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar-se el document de síntesi de l'Ordenança de residus de Berga, en què s'exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la implementació d'aquesta norma.

A més, en aquest espai també hi apareix l'enllaç al formulari d’instància genèrica que cal emplenar per formalitzar les aportacions corresponents. El període per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica finalitzarà el proper 24 de juliol. Per a qualsevol aclariment sobre el procés de registre de les instàncies cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada a la planta baixa de l’edifici consistorial. 
Arxivat a