El Consell del Berguedà redueix les quotes del casal d'estiu de la Llar Santa Maria de Queralt

L'ens comarcal ha signat un conveni amb l'Associació Pro Disminuïts Psíquics i aportarà 8.245,85 euros

Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:21h

Fina Canal i Josep Lara en la signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Berguedà i l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


El Consell Comarcal del Berguedà ha signat un conveni amb l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. L'objectiu és abaratir i donar suport al casal d'estiu 2018 de l'Escola d'Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt. L'aportació de l'ens comarcal serà de 8.245,85 euros. El conveni l'han signat el conseller comarcal de l'àrea d'Atenció a les Persones, Josep Lara, i la gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal. 

Els infants que participen al casal de la Llar Santa Maria de Queralt tenen unes necessitats específiques que només poden ser ateses en aquest espai per monitoratge especialitzat i amb unes ràtios molt específiques que garanteixen que les activitats s’adeqüin a les capacitats dels infants, segons defensen fonts del Consell Comarcal. Per poder tirar endavant aquest casal, les famílies paguen unes quotes setmanals, però, al tenir una ràtio molt alta de monitoratge, fa que el preu s'incrementi molt. L'ens comarcal ha intervingut, doncs, per reduir aquest cost. 

El conveni contempla també l'ajuda en la part de transport, ja que molts dels participants són de municipis de la comarca i necessiten un transport adaptat per poder arribar a l'escola. 

El Consell Comarcal del Berguedà ofereix aquesta ajuda, gràcies a la Diputació de Barcelona i al programa complementari per a la garantia del benestar social. I ho assumeix seguint el repte de vetllar per les necessitats de les persones que, pel fet de trobar-se en situació d’especial vulnerabilitat, requereixen ajudes "per dur a terme les activitats essencials de la vida diària, assolir més autonomia personal i poder exercir plenament els seus drets de ciutadania", segons indiquen les fonts de l'ens.