VÍDEO Els Castellers de Berga completen una magnífica actuació a Bagà i es veuen més a prop de Tarragona

Els de la camisa blava han descarregat el segon 5 de 7 de la temporada, el segon 2 de 7 i el 4 de 7 amb agulla en tercera ronda

Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:46h
Actuació dels Castellers de Berga a Bagà.
Actuació dels Castellers de Berga a Bagà. | Josep Pontiroca/Castellers de Berga
Els Castellers de Berga han completat aquest diumenge una magnífica actuació a Bagà, descarregant els seus millors castells. En l'inici de la Setmana Medieval de Bagà, han protagonitzat una actuació a la Plaça Galceran de Pinós, una cita que ja va sent tradicional els últims anys. Els de la camisa blava han descarregat el segon 5 de 7 de la temporada, el segon 2 de 7 de la temporada i el 4 de 7 amb agulla en tercera ronda.

Una actuació al màxim nivell. La torre de 7 (o 2 de 7) l'havien carregat a Bagà el 2016 i 2017 però mai no l'havien aconseguit descarregar a la Plaça Porxada.

Amb aquesta actuació els Castellers de Berga s'apropen una mica més a la Tarraco Arena Plaça, de Tarragona. Cada dos anys (els anys parells) se celebra el Concurs de Castells. Les 12 colles amb les millors puntuacions entre el 31 d'agost de 2017 i el 31 d'agost de 2018, es classifiquen per a la jornada de diumenge 7 d'octubre. Les següents 18 millors colles participen en la jornada prèvia, del dissabte 6 d'octubre.

Els Castellers de Berga es troben ara mateix "a les portes" d'entrar a aquesta jornada de dissabte, asseguren. Les dotze següents colles participen a la sessió del concurs, a Torredembarra, el diumenge 30 de setembre. Per sumar més punts i entrar a la Tarraco Arena Plaça, els Castellers de Berga només tenen una altra diada: la del 6è aniversari, el 14 de juliol a Berga. La següent actuació ja és al setembre. La resta de colles també fan castells i no serà fins al 31 d'agost que se sabran les colles que participen en cada jornada del concurs.

A Bagà, aquest diumenge 8 de juliol, també els han acompanyat els Margeners de Guissona i els Castellers de Castelldefels, que han completat bones actuacions descarregant castells de 6 pisos. La jornada s'ha tancat amb un dinar, guerra d'aigua i sessió de punxadiscos amb PD Nanfu&SalasXic al municipi més petit de Catalunya: Gisclareny. 

 
Arxivat a