L'equip de Govern de Berga preveu aprovar el pressupost d'enguany a finals de juliol

L'oposició ha insistit en què era "molt tard", si bé l'alcaldessa ha explicat que es podrà fer un cop que l'hospital doni llum verd als seus números la setmana que ve

06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:42h
Montse Venturós i Oriol Camps, al ple de l'Ajuntament de Berga.
Montse Venturós i Oriol Camps, al ple de l'Ajuntament de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga té previst aprovar els pressupostos de 2018 en un ple extraordinari que es convocarà a finals de juliol. Segons ha explicat al ple d'aquest dijous l'alcaldessa Montse Venturós, la setmana que ve ha d'aprovar-se el pressupost de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, fet que permetrà finalment portar a aprovació els comptes municipals.

La qüestió ha sorgit després que el portaveu del PDECat-Convergència, Ramon Minoves, preguntés al plenari quan s'aprovaria el pressupost d'aquest any, donat que ha considerat que s'anava tard. La regidora d'ERC Ermínia Altarriba ha coincidit amb Minoves, i ha assegurat que no recordava "un any on haguéssim anat tan tard". 
 
L'àrea econòmica de l'ajuntament ha presentat al ple un expedient de modificació de crèdits promogut per l'atorgament d’una subvenció de poc més d'un milió d'euros per part de la Diputació de Barcelona per a la millora del Polígon Industrial de La Valldan de Berga. En aquest cas, s'ha proposat modificar l’annex corresponent a l’apartat d’inversions del pressupost general de 2017 per incorporar la inversió de l'obra de millora urbana del parc industrial berguedà, la qual, no estava contemplada. A més, també s'han inclòs altres inversions relacionades amb la millora viària de la mobilitat i l'Exploratori dels Recursos de la Natura. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els membres de la Corporació. 


Retrets de Biarnés

El regidor de l'oposició Antoni Biarnés (PDECat-Convergència) ha retret a l'equip de govern de la CUP que no hagi desenvolupat durant el mandat projectes que són o haurien estat "importants" per a la promoció econòmica en ocasions com el plantejament d'iniciatives amb impacte econòmic per "la Coronació de la Mare de Déu de Queralt" o el Parc de la Natura. "Si veiem l'economia de Berga el 2017, el balanç és que vam perdre 19 empreses i 54 llocs de treball en un context de creixement tant a la comarca com a Catalunya, ha dit Biarnés. En aquest sentit, Biarnés ha parlat "d'un mandat desaprofitat" i també ha apuntat que hi havia projectes del programa electoral de la CUP com "la moneda local" o "el projecte del primer sector" que no s'han materialitzat. 

L'alcaldessa li ha respost que l'Ajuntament de Berga no disposa d'un tècnic de promoció econòmica i ha assenyalat que la complexa situació econòmica del consistori impedeix tirar endavant projectes previstos al programa electoral. "Mai hem tingut cap problema per dir que hi ha situacions que no ens han permès tirar endavant projectes", ha dit Venturós. Venturós també ha recordat que "ens parla del percentatge de creixement de la comarca, però no del nombre de llocs de treball que s'han perdut". 

L'alcaldessa ha apuntat que del projecte pel primer sector hi ha l'estudi fet, que va realitzar-se amb el suport del govern de la Generalitat i que no s'ha trobat "l'espai idoni per desenvolupar aquesta primera activitat, però l'estudi està desenvolupat i esperem tirar-lo endavant amb el suport del Govern". Venturós ha explicat que el projecte "s'ha estat treballant no només en l'àmbit local, sinó amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i amb municipis de Catalunya que també hi aposten". 
 
Arxivat a