Berga es mobilitza aquest dijous contra l’empresonament dels líders del Rif

La Plataforma de Berguedans en Suport al Poble Rifeny ha convocat una concentració a dos quarts de 8 a la plaça de Sant Pere i ERC presentarà una moció al ple en nom de l'entitat

05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:47h

Manifestació a Vic en solidaritat amb els presos pilitics del Rif Foto: Josep M. Costa


La Plataforma de Berguedans en Suport al Poble Rifeny ha convocat per aquesta tarda a dos quarts de 8, a la plaça de Sant Pere, una manifestació en suport als empresonats per les recents protestes que s'han produït al Rif (Marroc). Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) també presentarà aquest vespre al ple de Berga una moció al respecte en nom de la plataforma. Fonts d'ERC han explicat que "és un grup que encara no s'ha constituït i no tenen portaveu, de manera que aquest dijous presentaran la moció al ple a través del grup municipal d'Esquerra". ERC ha destacat que tant la moció com la concentració és - no obstant - iniciativa de la plataforma. 

El líder de les protestes del Rif, Nasser Zefzafi, i tres companys seus, Mustafà Ahamyik, Wassim al-Bustati i Samir Ighir, han estat condemnats al Marroc a 20 anys de presó per rebel·lió, participació en protestes il·legals i atemptat contra la seguretat interna de l'estat. A més d'ells, una cinquantena de persones també han estat sentenciades amb penes menors. La Plataforma de Berguedans en Suport al Poble Rifeny és una entitat que està en procés de constituir-se oficialment. 

L'entitat confia que la concentració d'avui compti amb persones d'origen diversos, donat que consideren que, per la situació dels presos polítics catalans, pot haver-hi una major sensibilització al respecte entre la població. Una majoria de les persones d'orígen marroquí que viuen a Berga procedeixen del Rif. 
Arxivat a