Viladomiu Vell celebra la Festa Major i el seu 150è aniversari amb el Vermusic

Entre les propostes hi ha el concert d'Abbey Road, el millor grup de tribut a Beatles d’Europa, i un dels cinc millors del món; i el dels Smoking Stones en tribut als Rolling

05 de juliol del 2018
Viladomiu Vell acollirà el Vermusic els dies 6, 7 i 8 de juliol.
Viladomiu Vell acollirà el Vermusic els dies 6, 7 i 8 de juliol. | Pilar Màrquez Ambròs
Viladomiu Vell serà escenari aquest cap de setmana d'una nova edició del Vermusic, coincidint amb la Festa Major i el 150è aniversari de l'antiga colònia tèxtil. El cicle itinerant de música en directe, cultura i gastronomia arriba a Viladomiu Vell després d'haver passat, en anteriors edicions, per Cal Metre i la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. 

El regidor de Cultura i Festes de Gironella, Lluís Vall, ha destacat el treball conjunt del consistori, l'Associació de Veïns de Viladomiu Vell  i el Vermusic; i també ha agraït als veïns de l'antiga colònia el fet d'haver obert les portes de la seva Festa Major per tal d'integrar-hi la proposta de vermuts musicals. Lluís Vall ha aprofitat per convidar a tots els berguedans a gaudir de bona música, gastronomia i festa aquest cap de setmana a Gironella. Després d'haver passat per diverses de les antigues colònies industrials del municipi, Vall ha recordat que el pròxim destí del Vermusic serà Cal Bassacs. 

Els dies 6, 7 i 8 de juliol serà, però, el torn del Vermusic a Viladomiu Vell. Emma Costa i Xavi Tristany portaran foodtrucks i música, amb propostes de nivell i joves promeses, a la plaça dels garatges de Viladomiu Vell. El tret de sortida serà divendres al vespre amb el concert d'Abbey Road, el millor grup de tribut a Beatles d’Europa, i un dels cinc millors del món, segons ha assegurat Tristany. Dissabte, hi haurà vermuts musicals, una trobada del Vespa Scooter Club de Berga, un concert de guitarra amb Biel Comas i el concert d'Smoking Stones, tribut a Rolling Stones.

Diumenge, Viladomiu Vell gaudirà del tribut a El Último de la Fila a càrrec de Querencia Animal i del vermut musical de David Ros.

L'espai Vermusic s'omplirà de propostes i, paral·lelament, la Festa Major de la colònia es desenvoluparà amb activitats per a tots els públics: Dissabte, hi haurà concurs de dibuix infantil, concurs de flors silvestres en ram tallat, sopar popular i ball de festa major amb l’orquestra Xarop de Nit. Diumenge, les activitats continuaran amb l'esmorzar popular pels veïns de la colònia, la missa de Festa Major, el campionat de botifarra, els jocs de cucanya, i la Zumba Party. Un membre de la junta de l'associació de veïns, Miquel Serra, ha assegurat que la Festa Major de Viladomiu Vell és un moment de retrobament, unes dates en les quals molta gent que havia viscut a la colònia, però que ara resideix fora, hi torna per uns dies.

Una exposició dels 150 anys de l'antic nucli tèxtil

Una de les propostes que ha avançat Serra és l'exposició permanent dels 150 anys de la colònia industrial. Una activitat que recordarà aspectes de la vida a colònia i recrearà com era l'antiga escola. Serra ha explicat que els veïns han recollit fotografies de la vida a la colònia per fer possible la mostra. 

Es pot consultar el cartell de la Festa Major en aquest enllaç, i el del Vermusic clicant aquí.
Arxivat a