Òmnium fa una crida per omplir les cel·les de l'acció a favor dels presos polítics

La iniciativa se celebra a Berga els propers dies 6, 7 i 8 de juliol

04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:54h
La persona que decideixi tancar-se estarà acompanyada en tot moment, i cada pres tindrà la clau de la seva cel·la.
La persona que decideixi tancar-se estarà acompanyada en tot moment, i cada pres tindrà la clau de la seva cel·la. | Martí Albesa
L'acció "Un poble empresonat" es farà a Berga del divendres 6 de juliol al diumenge 8 de juliol. Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, juntament amb d'altres entitats i col·lectius, promouen l'acció pacífica que permet tancar-se per torns en una presó. Una performance que vol posar de manifest "el dèficit democràtic" que viu l'Estat espanyol i la privació de llibertats de presos polítics i exiliats. A pocs dies que se celebri aquesta acció a favor dels presos, Òmnium del Berguedà ha fet una crida per acabar d'omplir dia i nit les dues cel·les que s'instal·laran a la Plaça de les Fonts. 

La presidenta d'Òmnium del Berguedà, Montserrat Soler, ha explicat a NacióBerguedà que de les 50 places que hi ha, aquest matí en faltaven per omplir unes 15. Malgrat això, ha matisat que esperen que més persones s'hi hagin afegit també al llarg d'avui.  Al Berguedà, la iniciativa l'ha tirada endavant Òmnium i l'ANC en col·laboració amb els partits polítics sobiranistes PDECat, ERC i CUP, així com amb els CDR de Cercs i la Valldan.
 
La persona que decideixi tancar-se estarà acompanyada en tot moment, i cada pres tindrà la clau de la seva cel·la. Fins i tot, podrà deixar la porta sense tancar, però les entitats recomanen tancar amb clau per experimentar al màxim la vivència dels presos. 
 
Aquesta acció, iniciada a Vic el passat 18 de novembre, ha itinerat per diferents ciutats catalanes com Vilafranca del Penedès, Manresa, Olot, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Tàrrega o Granollers. El lloc escollit a Berga és la plaça de les Fonts perquè "és un lloc cèntric, que és molt visible i on no hi ha molt soroll, les cel·les estaran situades al centre de Berga però no s'entorpirà el dia a dia de la ciutat", segons l'organització.
 
Per inscriure's i participar a la iniciativa cal accedir a la pàgina web unpobleempresonat.cat i allà omplir el formulari que hi ha a l'apartat d'inscripció. 
Arxivat a