Puig-reig es mulla per l'esclerosi múltiple amb el repte de recaptar 3.000 euros

La població acull diumenge un matí d'activitats solidàries per aconseguir fons per a la investigació de la malaltia

04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:30h
Eva Grisau, Josep Campos i Joana Mendoza en la presentació de les activitats.
Eva Grisau, Josep Campos i Joana Mendoza en la presentació de les activitats. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig es mullarà diumenge per l'esclerosi múltiple. Aquesta població del baix Berguedà ha presentat aquest dimecres el programa d'actes del "Mulla't" que se celebrarà de 8 del matí a dos quarts d'1 de la tarda al passeig de la Via i a la piscina de Puig-reig. El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Comunicació, Josep Campos, ha explicat que "cada any hem intentat oferir un programa diferent per aquesta activitat solidària, reservant les 12 del migdia per la part del Mulla't en què tothom es llança a la piscina". Segons Campos, des de l'Ajuntament, sempre s'ha confiat en el fet que "calia fer el que fos perquè la gent hi participés, com si fos una festa més del poble de Puig-reig". El repte d'enguany de l'ajuntament és aconseguir recaptar 3.000 euros o més per aquesta causa. "Encara que si n'aconseguim menys també estarem molt contents, perquè allò important és que vingui molta gent i col·labori", ha assenyalat Campos. 

Però a part de recollir fons, el "Mulla't" també serveix per sensibilitzar a la població respecte a l'esclerosi múltiple, una malaltia que afecta unes 7.000 persones arreu del país.

Campos considera que han aconseguit aquest objectiu, amb la bona acollida que la festa ha tingut en les anteriors edicions. "La gent demana amb antel·lació quan és el 'Mulla't'", ha comentat Campos. "És important que hi participi el màxim de persones possibles, perquè es fa per recaptar fons per a la investigació de la malaltia", ha dit. En la festa hi col·laboren entre 100 i 150 persones cada any. 

Les berguedanes Joana Mendoza i Eva Grisau, que pateixen esclerosi múltiple, han assistit també a la presentació de les activitats de diumenge a Puig-reig. "Convidem a tothom que vingui per poder col·laborar amb aquesta malaltia i la seva investigació, cal tenir en compte que el medicament, que assumeix la seguretat social, és molt car", han defensat.

Joana Mendoza ha recordat que "cada malalt té uns síntomes totalment diferents; per exemple, a mi m'afecta a l'hora de caminar i en la sensibilitat", ha afirmat. Mendoza ha explicat que fa vuit anys que pateix esclerosi múltiple. "Va començar un dia que vaig quedar paralitzada, vaig anar a l'hospital, pensava que era angoixa, però em van diagnosticar aquesta malaltia, que per a mi era desconeguda", ha relatat. 

Mendoza també ha explicat que, durant el matí, hi haurà voluntaris que, a més de participar a les activitats, col·laborarà oferint "tallades de cabells, activitats esportives, etcètera" i ha elogiat l'Ajuntament de Puig-reig, que "està al 100% amb nosaltres". Per la seva banda, Eva Grisau ha dit que un altre dels factors que fa important una jornada com el "Mulla't" és que permet "sensibilitzar" a les persones. "Hi ha moltes persones que pateixen aquesta malaltia, i així es dona a conèixer, saben pel que estàs passant", ha dit.

Grisau ha apuntat que "per cada home que pateix aquesta malaltia, hi ha dues dones que en són diagnosticades". Eva Grisau ha assegurat que la investigació és important i ha posat d'exemple el fet que "la gent que tenia esclerosi múltiple de fa molts anys, està molt pitjor, perquè no hi havia la mateixa medicació", ha afirmat. 
 

Eva Grisau durant la presentació de les activitats a la piscina de Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Eva Grisau, que abans vivia a Barcelona, ha comentat que la seva qualitat de vida ha millorat també en traslladar-se al Berguedà. "És una malaltia que es veu molt afectada per la calor", ha comentat. Tot afegint que "és una malaltia que té mil cares" i que "pot afectar a qualsevol persona". Segons Grisau, "quan et passa una cosa així, tens dues opcions: plorar o tirar endavant. No en treus res de lamentar-te”.

Programació variada

Els actes del "Mulla't" a Puig-reig començaran a les 8 del matí amb un esmorzar, i continuaran a les 9 amb un taller d'Hipopressius i a les 10 amb un taller de pilates. A les 11 del matí es farà aquagym, i a dos quarts de 12, l'espectacle familiar "El Cavaller Capgros". 

A les 12 serà el moment de tirar-se a l'aigua. I tot seguit hi haurà ballada de gegants i guerra de globus. Així mateix, a dos quarts d'1 començarà un concert-vermut i tapes solidàries amb Aquell Parell, Gemma Vilanova, Martí Riera i Eduard Freixa. 
Arxivat a