Concerts, tallers i balls populars protagonitzen a Bagà el vuitè festival de música celta

Per cloure el certamen, que la població viurà per quart any consecutiu, diumenge a les 11 del matí, a la plaça Tiraval, hi haurà ball popular amb els Claddagh Ring Dancers

Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:02h
Festival Catalunya Celta, a Bagà.
Festival Catalunya Celta, a Bagà. | Catalunya Celta
La plataforma Catalunya Celta, organització dedicada a la promoció de la música i dansa celtes fetes a Catalunya, porta aquest cap de setmana el seu festival a la vila de Bagà, emmarcat en el cicle Bagasona. Es tracta del vuitè Festival Catalunya Celta. En aquest marc incomparable, i amb la plaça Galceran de Pinós com a escenari principal, oferiran una sèrie d'activitats culturals gratuïtes pensades per a tots els públics. Concerts, tallers, sessions informals, i un ball popular ompliran el cap de setmana, recordant així el solstici d'estiu, un dels esdeveniments més celebrats pels celtes.

Les activitats començaran divendres 6 de juliol a les 9 del vespre al Santuari de Paller amb un recital del grup Drónán. Al vespre-nit hi haurà sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L'Englantina.

Dissabte al matí tindran lloc els tallers d'instruments, tots gratuïts. Així mateix, al Palau dels Pinós, d'11 del matí a 1 de la tarda, es faran els tallers de violí a càrrec d'Oisín Mac Diarmada; de cant amb Seámus Begley; i de música irlandesa amb Mossie Martin. I al Casal de la Vila, d'11 a 1, Samantha Harvey oferirà un taller de dansa irlandesa.

Durant el matí i la tarda de dissabte, hi haurà un escenari habilitat a la plaça de l'ajuntament on el grups novells que ho desitgin podran fer actuacions acústiques, de mitja hora, apuntant-se prèviament en una pissarra per establir els torns. A la 1 de la tarda, a la plaça del Raval, el grup Irish Corner oferirà un concert-vermut. A partir de les 6 de la tarda, la plaça Galceran de Pinós serà l'escenari del gruix dels concerts, amb actuacions de l’Escola de Música de Bagà, Invernalia, Stolen Notes, i Seamus Begley, Oisín Mac Diarmada & Samantha Harvey. Al vespre-nit hi haurà sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L'Englantina.

I per cloure el festival, que Bagà viurà per quart any consecutiu, diumenge a les 11 del matí, a la plaça Tiraval, ball popular amb els Claddagh Ring Dancers.

Enguany el festival celta s'ha inclòs dins del programa d'actes de les Festes de la Baronia de Pinós, que celebrarà el seu gruix d'activitats el cap de setmana següent, del 14 i 15 de juliol. 
Arxivat a