Corpus

Berga ampliarà el termini d'inscripció per fer d'administrador de la Patum el 2019

En l'últim ple del patronat també s'ha acordat editar un fulletó explicatiu que es donarà a les parelles que es casin a l'ajuntament

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 3 de juliol de 2018 a les 13:27 |
Administradors de la Patum 2018. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga preveu avançar i allargar el període d'inscripció per fer d'administrador de la Patum de cara l'any 2019, per tal de facilitar que les parelles s'hi apuntin. Ho explica així la regidora de Patum, Mònica Garcia. Aquest ha estat un dels punts que s'han acordat en l'últim patronat de la Patum, que va celebrar-se divendres passat, un mes després de la celebració.

Aquest 2018, Berga va trobar finalment quatre parelles d'administradors per al Corpus berguedà, si bé dues no van confirmar-se fins poc abans que finalitzés el termini de presentació d'aspirants. L'Ajuntament de Berga va obrir a mitjan març el període d'inscripció per sol·licitar l'accés a les places d'administradors i administradores i va tancar-lo el 30 d'abril. La intenció és, de cara l'any vinent, oferir més temps per tal que les parelles, que així ho vulguin, puguin apuntar-s'hi. Però també oferir-los més informació sobre el rol dels administradors.  


D'aquesta manera, en l'últim ple del patronat s'ha acordat editar un fulletó explicatiu que es donarà com a mínim a les parelles que es casin a l'ajuntament. També se'n farà difusió a les xarxes socials. "S'hi inclourà la informació necessària per donar a conèixer en què consisteix la tasca dels administradors, per explicar aquest paper", ha dit Garcia. 

Els administradors són les quatre parelles que s'encarregaran de presidir els actes principals de les festes del Corpus d'enguany, representant els antics Quatre Barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses). Tradicionalment, els administradors s'encarregaven de recaptar els diners per pagar les despeses de les festes de l'Octava de Corpus, però avui en dia la seva participació ha esdevingut simbòlica i protocol·lària. També participen a la festa dels Elois, a finals de juliol. 

 

Participació