El Berguedà comença les sessions informatives sobre el porta a porta

Aquest dilluns el conseller comarcal de Medi Ambient ha estat a Gironella, on ha ofert una xerrada sobre el nou sistema de residus a regidors i personal del consistori

Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:15h

Sessió informativa per representants municipals i treballadors consistorials de Gironella sobre el porta a porta. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


El Consell Comarcal del Berguedà ha començat les sessions informatives sobre el porta a porta. Aquest dilluns el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha estat a Gironella, on ha ofert una xerrada sobre el nou sistema de residus a regidors i personal del consistori. 

El nou sistema de recollida d'escombraries porta a porta es començarà a aplicar l'1 d'octubre en dotze municipis del Berguedà. En concret, a l'octubre s'ha de començar a aplicar aquest sistema a Berga, Bagà, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Vilada, Avià, Olvan, Casserres, Puig-reig i Gironella. Es tracta dels pobles que tenen més de 500 habitants o bé que han demanat expressament incloure-s'hi com Vilada i Sant Julià de Cerdanyola. Abans de la implantació del nou sistema, el Consell durà a terme una campanya informativa per explicar als municipis en què consisteix aquest nou sistema. L'objectiu és resoldre dubtes, també amb sessions pels representants municipals com la que ha fet aquest dilluns, sobre cada tipus de deixalla que s'haurà de separar, com funcionarà el porta a porta i com cada ciutadà rebrà el material necessari per reciclar. 

Els cubells, les bosses i les fundes compostables per tal que cada casa pugui dur a terme el porta a porta s'entregaran el mes de setembre. Per això, està previst habilitar uns punts de recollida del mateix en cada municipi. 
 
Arxivat a