Èxit de públic a la desena Festa dels Templers de Puig-reig

L'Ajuntament de Puig-reig considera que aquest ha estat l'any en què segurament el poble ha rebut "més assistència" de públic durant la celebració històrica

02 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:49h
Espectacle de foc durant la desena Festa dels Templers de Puig-reig.
Espectacle de foc durant la desena Festa dels Templers de Puig-reig. | Ajuntament de Puig-reig
Èxit absolut aquest cap de setmana durant la celebració de la desena Festa dels Templers de Puig-reig. Aquesta és la valoració que n'ha fet l'Ajuntament de Puig-reig, que n'organitza la celebració juntament amb l'Associació de Templers, després de viure una edició d'aniversari molt concorreguda. Un dels punts forts de la festa són les recreacions històriques i els espectacles que s'escenifiquen a la zona del castell. El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, ha considerat que "aquest ha estat segurament l'any que Puig-reig ha rebut més assistència de públic durant la festa". 

Fa una dècada va néixer la festa dels Templers de Puig-reig, una celebració que volia ser de petit format i encarada sobretot a la recreació històrica. Una dècada després, l’acte s’ha consolidat fins a convertir-se en una de les festes de referència del municipi i de la comarca. Hi participen més de 300 voluntaris  i 50 persones que hi fan recreació històrica. L'Ajuntament de Puig-reig ha agraït aquest dilluns la participació al públic i a tots els col·laboradors i col·laboradores. De la mateixa manera, el consistori ha recordat que són justament les persones que hi participen o que ajuden a organitzar-la, les que la fan possible.

Subirats ha explicat que "el que s'ha fet enguany és concentrar-ho més de cara la tarda i la nit de dissabte, i deixar el diumenge per a activitats més infantils". Segons Subirats, "el dissabte va haver-hi moltíssim públic" i "hi va haver tota una sèrie d'espectacles que van ser més aviat curts, però que eren de més bona qualitat que en altres ocasions; estaven molt més treballats i la gent s'ho va passar molt bé". Subirats s'ha mostrat satisfet de la resposta del públic, "tant de la gent de Puig-reig com la gent que va venir expressament de fora", ha dit. 




Dissabte, el dia de festa grossa, va haver-hi un ampli ventall de propostes amb el pregó de Rosa Serra i Ramon Viladés; l'espectacle de foc que habitualment se celebrava divendres; i representacions històriques medievals com l'Assalt al Castell i la iniciació de nous templers amb l'acompanyament  del Grup Harmònics Barbarencs. Diumenge, la majoria d'activitats s'han dirigit a un públic familiar i infantil, amb contacontes, un taller de ceràmica, jocs, l'assalt al castell amb globus d'aigua i més propostes per a nens i nenes. 
Arxivat a