El pilot d'Avià Marc Coma puja al podi al primer tram del Dakar

El berguedà afirma tenir “bones sensacions” a l'inici d'un ral·li de gairebé 10.000 quilòmetres

Redacció
04 de gener del 2015
Actualitzat el 05 de gener a les 11:28h
El pilot d'Avià Marc Coma a la primera etapa del Dakar
El pilot d'Avià Marc Coma a la primera etapa del Dakar | AMV

El pilot d'Avià, Marc Coma, a la primera etapa del Dakar Foto: AMV


El pilot d'Avià Marc Coma ha tingut un bon començament a la cursa de motos més dura del planeta, el Dakar, que ha arrencat el matí d'aquest diumenge des de Buenos Aires. El berguedà ha recorregut els primers quilòmetres cronometrats del tram en una hora i vint segons, i ha aconseguit quedar en tercera posició, just després de Sam Sunderland i Paulo Gonçalves, que han assolit el primer i segon lloc amb poc més d'un minut d'avantatge. 

D'aquesta manera, Coma ha completat un molt positiu inici de ral·li després de recórrer 838 quilòmetres -175 cronometrats-, després del qual afirma tenir “bones sensacions”. Segons ha detallat, s'ha tractat d'un tram “molt ràpid” que permetia assolir velocitats també extremes, però que no tenia grans dificultats tèniques, més enllà de les roderes i el fang que hi havia a causa de les pluges dels últims dies. 

“Era important començar bé el ral·li, sense cometre cap error”, ha declarat. Un propòsit que, aquest diumenge ha complert, però que haurà de mantenir durant els propers dies, amb etapes mes dures i trams cronometrats més llargs, que el portaran a recórrer gairebé 10.000 quilòmetres a través de l'Argentina, Xile i Bolívia.

L'etapa d'aquest diumenge ha estat important, tot i que no determinant en la cursa, ja que la duresa que caracteritza el Dakar començarà a partir d'aquest dilluns, quan els pilots s'hauran d'enfrontar a les primeres dunes. La segona etapa, doncs, serà el que molts definiran com l'inici real de la cursa, un tram que sortirà de Villa Carlos Paz i que acabarà a San Juan, amb un total de 625 quilòmetres, 518 dels quals cronometrats.