Clàudia Sabata i Toni Baños, millors esportistes berguedans de 2018

La gala de la Nit de l'Esport reconeix el talent i l'esforç d’un centenar de clubs i esportistes de la comarca

Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:11h
El jove atleta Toni Baños va ser distingit com a millor esportista masculí del Berguedà.
El jove atleta Toni Baños va ser distingit com a millor esportista masculí del Berguedà. | Ricard Codina
La corredora de curses de muntanya i esquiadora Clàudia Sabata i l'atleta Toni Baños han estat els grans guanyadors de la Nit de l'Esport Berguedà 2018, que ha celebrat la seva gala al pavelló municipal de la Pobla de Lillet. Un total de 200 persones van aplegar-se aquest divendres al vespre a la Pobla en una festa que ha reconegut els millors esportistes de la temporada i ha homenatjat els campions d'accent local. 

L'acte, organitzat pel portal d'informació esportiva Entrerivals.cat i el Consell Comarcal del Berguedà, ha reconegut l'esforç i el talent dels esportistes de la comarca. Tal com va passar en l'anterior edició, tres categories del certamen, la de millor esportista masculí, millor esportista femenina i millor afició, s'han decidit amb els vots de la ciutadania. Clàudia Sabata ha acumulat el 38,8% dels vots emesos pel que fa a millor esportista femenina, mentre que en categoria masculina, el triomf ha estat molt més renyit, però ha caigut finalment en Toni Baños, amb un 26,6% dels vots. 

La votació popular ha comptat amb la participació de 1.300 persones, que han pogut votar a través de la plataforma web que Entre Rivals ha dissenyat o, bé presencialment, a l'estand que el mitjà va muntar a la Fira de Maig de Berga. També s'ha escollit amb aquest sistema el guardó a la millor afició, que ha anat a parar a la Grada del Racó del FS Casserres. Tant la Grada del Racó del FS Casserres com Clàudia Sabata han revalidat un triomf que també van aconseguir el 2017 en aquests premis de l'esport berguedà. 

Els guanyadors de les quinze categories restants han estat escollits a través del jurat. 

Joves talents
 
Clàudia Sabata es troba a Tailàndia però ha aparegut a la gala de l'esport berguedà a través d'una trucada d'Skype. La corredora de cursa de muntanyes ha aconseguit repetir guardó gràcies al seu bon estat de forma. L'últim any s'ha alçat com a campiona sub-23 del Món de Curses de Muntanya i ha estat campionat sub-23 d'Espanya de KM Vertical d'Esquí.

Sabata ha exhibit un alt nivell durant tota la temporada amb triomfs a la Nit Pirineu i la vertical del VI Trail del Sobrepuny, així com aconseguit les segons posicions a la Kanpezu Ior i l'Olla de Núria. Sabata també ha estat una peça important de la Selecció Catalana d'Esquí, amb la qual ha participat als World Ski Mountaneering Màsters de la Xina. 

Per la seva banda, el jove Toni Baños, amb tan sols 18 anys, ha estat campió de Catalunya i d'Espanya dels 2.000 metres obstacles en categoria juvenil, quelcom que li ha valgut la convocatòria de la selecció estatal per competir al mundial júnior de Nairobi, a Kenya. Baños va ser finalista l'any passat en la gala de l'esport berguedà com a Millor Promesa Jove, de menys de 20 anys. Aquest 2018, però, s'ha alçat com a un dels grans protagonistes de la nit.
 

La Nit de l'Esportista Berguedà 2018 va celebrar-se al pavelló d'esports de la Pobla de Lillet. Foto: Ricard Codina


Homenatge a la trajectòria de Llorenç Muguruza
 
D'entre els premiats escollits pel jurat, s'ha reconegut la trajectòria de Llorenç Muguruza, una de les ànimes del futbol de Gironella, que va morir fa uns mesos. El millor equip masculí ha estat PC Imagine Casserres i el millor equip femení, JAB Veteranes. L'Escola i l'equip d'esquí de muntanya dels Mountain Runners s'han endut el guardó d'equip revelació i Àlex Hernández el d'esporista revelació. 

Així mateix, s'ha reconegut el Club d'Orientació del Berguedà com a millor entitat, i a Marc Bernal com a millor esportista de base. Martí Vilà ha estat la millor promesa, i Teodoro Lozano, el millor veterà. 

També s'ha entregat el guardó de millor entrenadora a la baganesa Clàudia Pons, seleccionadora catalana sub-21 de futbol sala femení. El Tossalet - Natació Sincronitzada ha estat premiat com a millor base formativa, i la selecció Berguedà de Cros Escolar ha rebut el premi de millor equip base. Ramon Prat s'ha endut el premi a l'esforç; el Repte Solidari Creu Roja del Berguedà, el premi a la iniciativa social; i l'Escoleta del COB-Escola Trail dels Mountain Runners, el de millor escola.