Una esllavissada deixa un mort i dos ferits a la C-16

Les roques han caigut sobre la carretera, al Berguedà

Pilar Màrquez / Víctor Rodrigo
30 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:22h
Els serveis d'emergència al lloc dels fets
Els serveis d'emergència al lloc dels fets | Pilar Màrquez Ambròs
Un mort i dos ferits per la caiguda d'unes roques a la C-16 a la Nou de Berguedà, segons han confirmat fonts policials a NacióDigital. L'avís del sinistre s'ha rebut a les 13.47 hores d'aquest dissabte al quilòmetre 111 de la C-16, entre Cercs i Guardiola de Berguedà.

Els geòlegs estan revisant la zona, amb la carretera tallada en els dos sentits, per valorar el risc de cap esllavissada més. Fins que no hi hagi el vistiplau dels experts, no obriran. Els alcaldes del Berguedà es reuniran la pròxima setmana per abordar la qüestió, ja que no és el primer cop que en aquella zona es produeix una esllavissada.

Les primeres informacions apunten que diverses roques –algunes de la mida d'una pilota de futbol- han caigut a la calçada i han impactat contra dos turismes que circulaven a la zona. Com a conseqüència de l'impacte, el conductor d'un dels cotxes ha mort. El roc, ha fet carambola i ha impactat en un cotxe que intentava avançar el primer. El conductor ha quedat ferit lleu però l'acompanyat ha estat traslladat a l'Hospital de Berga.

El conductor del segon cotxe implicat ha resultat ferit de poca gravetat. La C-16 està completament tallada en ambdós sentits de la marxa i es fan desviaments per la BV-4025 i la B-400 a través de Sant Corneli, el Jou i Vallcebre. Protecció Civil informa que un tècnic de manteniment en carreteres farà avaluació del risc i comprovarà l'estat del terreny a la zona.
 

Diverses roques han impactat contra els vehicles. Foto: Pilar Màrquez Ambròs