El Monestir de Santa Maria de Serrateix s'omple de música

L'intercanvi musical entre Berga i una ciutat italiana i el desè anivesari del Sona a Guitarra de Navàs fan coincidir dos concerts en pocs dies en aquest espai

Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:16h
Monestir de Santa Maria de Serrateix.
Monestir de Santa Maria de Serrateix. | AARB
El Monestir de Santa Maria de Serrateix (Viver i Serrateix) s'immergirà aquest divendres al vespre en un cap de setmana amb protagonisme musical. D'una banda, perquè aquesta nit, acollirà el concert "Cantem Junts" del Cor de Veus Blanques de l'Escola Municipal de Música de Berga i el Coro Aurora de la Fondazione Scuola di musica Carlo Guglielmo Andreoli de Mirandola d'Itàlia; i de l'altra, perquè diumenge, a l'església del monestir, s'hi celebrarà un concert del 10è aniversari del "Sona a Guitarra" i del 7è concurs internacional per a joves guitarristes de 9 a 16 anys

El Cor de Veus Blanques de l'Escola Municipal de Música de Berga va visitar la localitat italiana de Mirandola el passat mes d'abril i els seus components van ser allotjats a les cases dels cantaires italians. Des d'aquest dimecres el cor italià és a la capital berguedana i els seus membres estan combinant el turisme amb la música. Aquest divendres al matí han estat rebuts per l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Així, les dues formacions corals faran dos concerts, un aquest divendres al Monestir de Santa Maria de Serrateix i un altre el dissabte a l'església de Sant Francesc de Berga. Els dos concerts seran a les 9 del vespre. 
 
Paral·lelament, l'Escola de Música de Navàs organitza una activitat formativa a l'entorn musical amb vincles amb Viver i Serrateix. "Sona a Guitarra" és el nom que es va crear per anomenar totes les activitats musicals que es realitzen dins el marc del curs internacional d'orquestra de guitarres i del concurs internacional per a joves guitarristes, en el que han participat més de 230 alumnes. 

Concretament, el Sona a Guitarra - Serrateix 2018 està adreçat a joves guitarristes a partir dels 9 anys d’Escoles de Música i Conservatoris Professionals i Superiors d’arreu. Es treballarà el repertori des del segle XVIII fins al segle XX. Aquest material estarà adequat al nivell dels alumnes participants. En el marc de la proposta, l'Auditori de l'Escola de Música de Navàs acull un concert dissabte a les 10 del vespre, i diumenge la música de guitarra arriba al Monestir de Serrateix, a les 8 del vespre, amb la col·laboració dels Ajuntaments de Navàs, Viver i Serrateix, l'Escola de Música de Navàs i el Patronat Amics de Serrateix.
 
Arxivat a