La Setmana de l'Energia de Guardiola impulsa activitats per repensar els hàbits de consum

Junts per Guardiola organitza actes durant tot aquest proper cap de setmana i el mes de juliol

29 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:52h
Una de les activitats és un taller de mercat sostenible per reduir l'ús del plàstic i millorar hàbits. Foto: Junts per Guardiola

Guardiola de Berguedà se submergeix, per tercer any consecutiu, en la Setmana de l'Energia Sostenible. Un programa d'activitats que busca conscienciar els ciutadans sobre el consum d'energia i la necessitat de repensar-lo. La iniciativa l'impulsa l'agrupació d'electors Junts per Guardiola, i el gruix d'activitats es concentra durant aquest cap de setmana, tot i que més endavant, durant el mes de juliol, també hi ha diversos actes programats. 

Entre les activitats que es proposen, hi ha un taller de mercat sostenible per conscienciar sobre l'ús irracional del plàstic i el consum que cadascú fa a casa, que es fa dissabte al matí, un photocall, propostes de dansa urbana, de contacontes, tallers i jocs infantils, així com conferències i xerrades. Dissabte i diumenge, a més, hi haurà un espai polivalent dedicat a l'energia i als cotxes elèctrics, a la plaça de l'Església de Guardiola. Els diumenges de juliols s'organitzen també sessions de cinema a la fresca. 

Dissabte 30 de juny, a les 5 de la tarda s'organitza la conferència "Com estalviar en la despesa municipal i que els guardiolencs i guardiolenques se'n beneficiïn", a càrrec del regidor de Medi Ambient d'Avià, Josep Subirana. Diumenge 1 de juliol, a les 11 del matí, hi haurà una xerrada del tècnic de l'Institut Català d'Energia, Marc Rotllan, que abordarà tota mena de dubtes i qüestions que sorgeixen al voltant de l'energia solar en l'àmbit de l'autoconsum, d'ençà que és una placa fotovoltaica a com instal·lar-la o a quin preu pot resultar fer-ho.
 
Pel que fa als cotxes elèctrics, es podrà rebre informació dels principals avantatges d'aquest tipus de cotxe, i les persones que ho vulguin també podran provar alguns models.

Ferran Sayés de Junts per Guardiola explica que la iniciativa deriva de la Setmana Europea de l'Energia, que es fa a principi de juny. La voluntat és oferir diversos consells i informació sobre com estalviar i ser més eficient en l'àmbit domèstic. L'Ajuntament de Guardiola cedeix els espais per a la celebració de l'activitat. 

 Consulta totes les activitats.
Arxivat a