La tercera prova del Dirt Track de Campions es disputarà dissabte a Vilada

Hi haurà la presència de la pilot de quads canària Raquel Nieves i del campió d'Espanya de quads, Dani Vilar

Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:33h
Imatge de la prova del Dirt Track de Campions que es va disputar a Olost al maig.
Imatge de la prova del Dirt Track de Campions que es va disputar a Olost al maig. | Cedida
La tercera prova del Dirt track de Campions tindrà lloc aquest dissabte al camp de Futbol de Vilada. S'hi espera l'assistència d'uns 50 pilots entre les diferents categories de motos i quads. Pel que fa a les novetats, hi haurà la presència de la pilot de quads canària Raquel Nieves i del campió d'Espanya de quads, Dani Vilar. 

El Dirt Track és una modalitat de motociclisme de velocitat sobre terra originària dels Estats Units, on les pistes han de ser en forma d'oval i sempre es gira en sentit contrari a les agulles del rellotge. Fa uns 30 anys que es va importar aquesta modalitat a Catalunya, sent les terres de Lleida i la Catalunya Central on històricament hi ha hagut més afició. El Dirt Track de Campions 2018 consta de 7 proves puntuables que passaran per les comarques del Berguedà, Lluçanès, Pla d'Urgell i Tarragonès. Les primeres proves s'han realitzat a Casserres i a Olot, el 21 d'abril i el 12 de maig.

Els pilots es dividiran en 9 categories: Open, Promo, Màsters, Promo 85, Promo 65, Promo 50, Vintage & Hooligans, Fun Race i Quads. 

La categoria reina serà la categoria Open on participaran els 24 millors pilots de l'especialitat, amb els millors pilots de les categories màster de majors de 40 pilots i categoria Promo, pilots aficionats i novells. En aquesta primera carrera, hi haurà més de 50 inscrits entre totes les categories, entre els quals no només els millors del país, sinó que també hi haurà pilots internacionals vinguts de França, Polònia i Japó. 

Quant a la classificatòria de la categoria Open de Motos, el lideratge del campionat el té, de moment, el pilot berguedà Franc Serra, seguit per Guillermo Cano, pilot guanyador d'aquesta categoria en l’edició 2017, i Adrian Garín. En quads, el primer lloc l'ocupa el berguedà Josep Canudas seguit de Josep Vilà i en tercer lloc Gerard Casanova. 
 
Calendari:
- 21 d'abril - Rancho Canudas (Casserres, Berguedà)
- 12 de maig – Olost (Lluçanès)
- 30 de juny – Vilada (Berguedà)
- 28 de juliol – Castellnou de Seana ( Pla d'Urgell)
- 4 d'agost – Salomó (Tarragonès)
- 18 d'agost – Vallcebre (Berguedà)
- 1 de setembre – Sant Bartomeu del Grau (Lluçanès)