Veïns de Cercs demanen canviar el nom del carrer de Joan Carles I pel de Primer d’Octubre

El govern de CiU i CLAM-AM (ERC) han acordat presentar conjuntament una moció al ple ordinari de dimecres 4 de juliol

27 de juny del 2018
Actualitzat el 04 de juliol a les 20:40h
Carrer Joan Carles I de Sant Jordi de Cercs.
Carrer Joan Carles I de Sant Jordi de Cercs. | Google Maps
Els veïns del carrer Rei Joan Carles I de Sant Jordi de Cercs demanen que aquesta via deixi de portar el nom del rei espanyol emèrit, i que es rebategi com a carrer del Primer d'Octubre. Els residents d'aquest veïnat de Sant Jordi han recollit una vintena de firmes que s'inclouran en la moció que podria aprovar-se en el proper ple municipal de Cercs del 4 de juliol. CiU, sigles sota les que governa l'executiu local, i CLAM-AM, una marca municipal vinculada a ERC, entraran una moció al plenari per tal de donar veu a la reivindicació dels veïns i, així, poder aprovar el canvi de nom. 

No és una qüestió nova a Cercs. L'any 2010 la petició per a què el carrer portés un nom que no fos el del rei espanyol ja va arribar al plenari, i al 2014 la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va recollir més de 200 signatures en aquest sentit. El regidor del CLAM, Jordi Gayet, ha explicat a NacióBerguedà que "un grup de veïns del carrer s'han posat d'acord en demanar el canvi de nom i han recollit signatures". Gayet ha matisat que "per portar-ho al ple es necessitava un grup polític". De manera, que "ens hem ofert a fer-ho i hem demanat a l'altra força republicana del consistori, que en aquest cas és CiU, que s'hi afegeixi". Finalment, seran les dues formacions que entraran aquesta petició al plenari. 

Si no hi ha sorpreses, per tant, aquesta moció hauria de poder aprovar-se amb els vots a favor dels sis regidors de govern i els dos representants de CLAM-AM. A banda, al plenari hi ha només un regidor més, d'Independents per Cercs PIBER. En aquest sentit, Cercs pot ser el primer municipi del Berguedà que tindrà un carrer dedicat a l'1 d'octubre. En el cas de Berga, hi ha una moció aprovada però es troba pendent de la creació d'una comissió que ha de debatre el nomenclàtor. 

Jordi Gayet ha afirmat que si bé el 2014 es van recollir 200 signatures, aquesta vegada la vintena de firmes surten directament dels propis veïns del carrer Joan Carles I. "Fa uns quatre anys jo era el coordinador de l'ANC de Cercs, però potser té molt més valor que ara ho demanin els propis veïns, que hagin firmat una vintena de persones, però que siguin una vintena de persones d'aquell punt en concret de Sant Jordi", ha exposat Gayet. 

 

Cartell que dona ressò a la iniciativa de canvi de nom al carrer.