Els Mossos investiguen el pilot de l'helicòpter que va tallar dos cables de mitja tensió a la C-16

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria ha descartat que la persona en qüestió hagi incorregut en una infracció penal

Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:41h
La C-16 tallada per un cable d'alta tensió caigut, diumenge.
La C-16 tallada per un cable d'alta tensió caigut, diumenge. | Cedida/Arxiu
Els Mossos d'Esquadra investiguen la persona que conduïa l'helicòpter ultralleuger que diumenge va seccionar dos cables de mitja tensió de 25.000 volts al municipi de Cercs (Berguedà), un incident que va obligar a tallar el trànsit a la via durant dues hores i mitja. 

Fonts de la policia catalana han explicat a NacióBerguedà que la investigació s'està portant a terme per part de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra. L'objectiu de la investigació és esclarir les causes dels fets, si bé s'ha descartat ja que la persona en qüestió hagi incorregut en una infracció penal. Segons va avançar Regió7, es tractaria de Rubèn Xaus, expilot de motociclisme català i resident al principat d'Andorra. 

"La investigació està oberta i s'està analitzant si s'ha comès una infracció de la normativa aèria, un cop tinguin els resultats, aquests s'enviaran a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria", han afirmat fonts de la policia. També s'han obert diligències als jutjats, un pas que obre la porta a què la companyia Endesa presenti una reclamació civil pels danys causats, si així ho considera. 

Els fets van succeir diumenge al migdia quan un helicòpter ultralleuger Robison 22 hauria perdut alçada, presumptament perquè la persona que el pilotava hauria saludat uns coneguts que estaven fent esquí aquàtic al pantà de la Baells. En enlairar-se, l'aparell hauria fregat els cables que van acabar caient a l'Eix del Llobregat.