Berga es proposa dinamitzar l'skatepark i evitar l'estigmatització de l'espai

Música, food trucks i exhibicions de monopatí clouran el taller gratuït d'skate que es farà del 9 al 12 al parc del Lledó

27 de juny del 2018
Actualitzat el 28 de juny a les 10:31h
Joves practicant l'skate aquesta tarda.
Joves practicant l'skate aquesta tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga s'ha proposat dinamitzar i visibilitzar les activitats que els aficionats del monopatí fan a l'skatepark de la ciutat, ubicat al parc del Lledó. Per aquest motiu, el taller d'skate de l'estiu, que tindrà lloc del 9 al 12 de juliol, arriba enguany acompanyat d'una jornada final de festa amb food trucks, música i exhibicions d'aquest esport. La trobada o skate jam tindrà lloc divendres 13 de juliol de 5 de la tarda a 10 del vespre. 

La regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha explicat en roda de premsa que "la intenció és dinamitzar l'estiu i la vida dels nois i noies amb una activitat lúdica com aquesta". Garcia ha afirmat que, des del consistori, "ens hem plantejat acabar el taller amb una festa, perquè volem que la ciutadania conegui aquest espai d'una manera positiva, que hi vingui gent nova; el que no volem és que aquest espai s'estigmatitzi, sinó mostrar que en aquest punt hi ha jovent fent esport". 
 

Mario Sebastián i Mònica Garcia en la roda de premsa de presentació del taller d'skate i l'skate jam. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Volem que aquest sigui un espai on tothom hi pugui accedir perquè els nois que hi venen tenen moltes ganes de compartir els seus coneixements i les seves experiències", ha dit Mònica Garcia. Els tallers són gratuïts i es faran la setmana del 9 al 12 de juliol de 5 a 7 de la tarda i van dirigits a nivell inicial i mix, a infants i joves a partir de 8 anys. "En la jam els nens podran demostrar el què han après, però busquem que s'ho passin bé i que ho gaudeixin", ha afirmat Sebastián, un dels monitors del taller. 

"L'skate jam del que es tracta és de passar-s'ho bé, la idea no és fer una competició, sinó que cadascú vingui aquí i hi haurà sorpreses, música, food trucks", ha ressaltat Mario Sebastián. "Volem que els nens i nenes vegin que l'skate atrau a gent de totes les edats i d'arreu", ha matisat.  

Mario Sebastián ha dit que, des de que està en marxa la pista, hi ha gent que s'ha interessat per aquesta pràctica, no només de Berga, sinó de poblacions properes del Bages com Artés o Manresa. "Està bé que hi hagi moviment, els skateparks per norma universalment s'obliden, aquí a Berga s'està aguantant força bé", ha afegit Sebastián. 

En acabar la roda de premsa han explicat la seva experiència al taller tres joves berguedans, Sergi Torrents i David Caballero de 14 anys i Àngel Espelt de 20 anys. Han explicat que els tallers que s'han fet fins ara a Berga, tant per setmana santa com a l'estiu, són una manera divertida de passar l'estona i que això els ha permès descobrir el monopatí, una pràctica que mantenen gairebé cada dia durant l'any. Berga va estrenar l'skatepark el 2014 i fa tallers dedicats a aquest esport des de fa tres anys. 

L'Ajuntament de Berga ha estat en contacte recentment amb els usuaris de l'skate per tal de veure també quines necessitats i millores poden cobrir-se a l'espai. Una de les reclamacions dels joves és que si hi hagués il·luminació, això els permetria practicar el seu esport les tardes d'hivern.  
 

Joves aficionats al monopatí han explicat la seva experiència a l'skatepark. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a