La Gastropirineus tanca una edició que visibilitza la qualitat de la cuina berguedana i de muntanya

Una sessió popular amb el xef Francesc Rovira i una demostració del planter de joves cuiners berguedans han estat dues de les activitats destacades de l'última jornada del congrés

26 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:19h
El xef Francesc Rovira en la sessió de cuina en directe que s'ha fet aquesta tarda.
El xef Francesc Rovira en la sessió de cuina en directe que s'ha fet aquesta tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
Les jornades professionals de gastronomia i de la cuina Gastropirineus han tancat aquest vespre la tercera edició, que s'ha celebrat al Berguedà, amb una sessió participativa al passeig de la Indústria de Berga. Una norantena d'assistents han pogut gaudir i tastar la sessió magistral de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (Ripollès) i del seu equip de cuiners. L'activitat popular ha servit per degustar un gustós arròs i també un sorprenent aperitiu d'un xef d'estrella Michelin i producte del territori. El director de Gastropirineus, Francesc López, ha fet una valoració molt positiva de l'estada del congrés gastronòmic al Berguedà. López hi ha posat nota alta i ha destacat "la qualitat de les ponències que han estat a un nivell molt elevat, ja sigui de la cuina tradicional com de la més il·limitada i més innovadora".

López també ha afirmat que en les jornades hi ha hagut una molt bona assistència i participació. "En total, hauran passat per Gastropirineus més de 140 professionals de tots els àmbits; i això demostra l'interès que desperta aquest tema a nivell de país", ha estimat. Francesc López ha agraït el suport dels professionals del territori i del Consell Comarcal del Berguedà. 
 

Sessió de cuina en directe al Gastropirineus. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Han estat dos dies intensos amb 13 sessions de cuina en directe a càrrec de més de 20 cuiners, professionals i especialistes de reconeguda trajectòria. El congrés de cuina de muntanya ha tingut el territori com a protagonista, des de formatges artesans, bolets, vins d'alçada i cervesa artesana, entre d'altres. Hi han participat onze restaurants berguedans i s'ha posat l'accent en el potencial de futur de la gastronomia de la comarca. 

Francesc López ha subratllat que la gastronomia del Pirineu és diversa i que el propòsit del congrés és difondre que "al Pirineu hi ha de tot, una cuina més tradicional i una de més atrevida". López ha recordat que "hi trobem aquella cuina que utilitza els elements de l'hort o aquells que s'han recuperat com el pèsol negre o el blat de moro escairat, però també aquella més moderna", ha dit López.

El director de la Gastropirineus ha posat d'exemple "el cicle tancat dels productes del restaurant Els Casals" o "aquella cuina més atrevida que utilitza nitrogen i que s'ha pogut veure en la demostració de cuina dels joves cuiners d'aquest dimarts a mitja tarda". 
 

Tast de l'apeririu de Francesc Rovira de Gombrén. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Potenciar i visibilitzar el planter

Una de les activitats destacades de la tarda ha estat una sessió dedicada als joves cuiners de la cuina del Berguedà. Ha estat una sessió a sis mans a càrrec de Xavier Ribolleda de Cal Majoral (L'Espunyola), Pere Venturós del Restaurant Terra (Berga) i Xevi Poll de La Destil·leria (Gironella). "El que volem és demostrar que el jovent que puja té ganes de fer les coses i fer-les bé, que les fa bé, volem donar-los aquesta visibilitat", ha apuntat. 
Arxivat a