El Consell d’Infants de Berga realitza accions per a l'embelliment i neteja de l’espai urbà

L'òrgan sectorial de participació va cloure el curs la passada setmana amb una trobada amb el regidor Eloi Escútia i les tècniques municipals

Redacció
26 de juny del 2018

El Consell d'Infants ha desenvolupat el projecte "Berga, ciutat florida". Foto: Ajuntament de Berga


El Consell d'Infants de Berga ha tancat el curs escolar 2017-2018 amb una trobada celebrada el passat dijous, 21 de juny, a la sala de sessions de l'Ajuntament de Berga. Els consellers i les conselleres d’aquest òrgan sectorial de participació constituït el desembre passat es van reunir amb el regidor d'Educació, Eloi Escútia, i les tècniques municipals per fer balanç de les iniciatives impulsades per aquest organisme amb l'objectiu de promoure millores en el funcionament de la ciutat implicant els infants en la presa de decisions.  
 
En els darrers mesos, els nens i nenes de les escoles de Santa Eulàlia, Sant Joan, La Valldan, Vedruna i Xarxa han treballat en la implantació de dos projectes relacionats amb l’embelliment de l'espai urbà i la recollida d'excrements de gossos. D'una banda, la primera iniciativa anomenada "Berga, ciutat florida" ha consistit en la millora de l'entorn dels centres escolars a través de l'adequació de noves zones verdes. L'alumnat de 5è i 6è de primària es va encarregar de plantar diversos elements florals amb el suport dels operaris de la brigada municipal de jardineria. 
 
D'altra banda, el segon projecte desenvolupat ha estat la creació d'una campanya de conscienciació ciutadana per evitar l'acumulació d'excrements d'animals a la via pública. Per fer-ho, els infants han dissenyat una sèrie de cartells per denunciar les actituds incíviques dels veïns i veïnes que no recullen les deposicions de les seves mascotes. Els nens i nens també s'han encarregat de distribuir el material de difusió de la campanya per la ciutat. 
 
El Consell d'Infants de Berga està format per una trentena d'alumnes d'entre 10 i 12 anys escollits prèviament pels seus companys i companyes de classe. A l'inici del proper curs escolar es produirà la renovació d'una part dels membres per fer efectiva la substitució dels consellers i conselleres que han finalitzat la primària i per donar cabuda als nous nens i nenes que formaran part de l'etapa de cicle superior. 
 
 
 
Arxivat a