El Berguedà commemora el Dia per a l'alliberament LGTBI

El Consell ha convidat les entitats esportives a la campanya "Estimar sense diferències", i s'han organitzat diverses activitats vinculades al món de l'esport

Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:53h

Reivindicació pels drets de les persones LGTBI, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


El Consell Comarcal del Berguedà impulsa la campanya "Estimar sense diferències". Les activitats per commemorar el 28 de juny – Dia per a l'alliberament LGTBI (Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals) comencen el 26 de juny i s'allarguen fins el 21 de juliol. A la campanya, s’hi han convidat, enguany, les entitats esportives, i s'han organitzat diverses activitats vinculades al món de l'esport. Diverses entitats berguedanes com El Tossalet, Alter Sport, el Club Bàsquet Puig-reig, el Centre Cultural i Recreatiu (CCR) Alt Berguedà o el Club Esquí Berguedà hi han col·laborat amb activitats. El lema de la campanya és "l'esport aturant la discriminació LGTBI". 

Aquest dimarts a l'exterior del Tossalet s'han fet classes de pilates i zumba dins de la campanya. De la mateix manera, s'hi inclouen els tornejos de volèi platja o bàsquet que fa el Club Bàsquet Puig-reig, del 8 al 14 de juliol i del 18 al 20 de juliol, o el torneig de vòlei platja que organitza el Club Esquí Berguedà el 21 de juliol, entre altres. 
 
La campanya per aturar la discriminació LGTBI comptarà també amb diversos materials com samarretes, bosses, pins per a les persones participants. Berga, Gironella, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà seran els municipis que acolliran les activitats de la campanya.
 
D'entre les diverses activitats, destaquen diferents propostes esportives i el documental "Crits de llibertat", organitzat per l'Ajuntament de Berga, que es podrà veure al Teatre Patronat, el dimecres 4 de juliol.

Consulta aquí la resta d'activitats del programa.