Berga promou les activitats saludables d'estiu i reforça el programa de l'agost

El regidor d'Esports ha explicat que la voluntat de l'ajuntament és que, durant tot l'any, la gent mantingui els bons hàbits a través de la pràctica esportiva

26 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:20h
Bea Rodríguez, Mario Erra, Ivan Sànchez i Albert Navarrete.
Bea Rodríguez, Mario Erra, Ivan Sànchez i Albert Navarrete. | Pilar Màrquez Ambròs
La piscina municipal de Berga tornarà a omplir-se d'activitats en el marc del programa "Salut a l'estiu" que organitza l'Ajuntament de Berga amb la col·laboració dels centres esportius El Tossalet, Alter Sport i Centre Esportiu i d'Estètica Corporal (CEEC) i de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet. L'activitat farà enguany molta més incidència en el mes d'agost.

El regidor d'Esports, Ivan Sànchez, ha explicat que es tracta de la tercera edició d'un projecte que va néixer "amb la voluntat d'oferir tota una sèrie d'activitats gratuïtes a tota aquella gent de Berga que durant l'any fa activitat esportiva", però també a la que "potser no en fa tanta; aprofitant que a l'estiu s'opta més per sortir al carrer" i que molts ciutadans gaudeixen d'una estona a la piscina. Sànchez ha posat en valor la complicitat dels centres esportius en aquesta tasca: "Berga té una gran virtud que és la seva gent i les seves entitats", ha dit. 
 

Presentació de la campanya Salut a l'estiu. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Ivan Sànchez ha afegit que "la voluntat de l'ajuntament és que durant tot l'any la gent mantingui hàbits saludables, a través de la pràctica esportiva; però també de l'alimentació, i que no ho deixi els mesos de més calor". Així, s'oferiran una dotzena d'activitats diferents amb sessions de matí i tarda del 2 de juliol al 31 d'agost. Entre les propostes, els ciutadans de Berga podran gaudir de ioga, pilates, cardiobòxing o salut corporal, aquazumba o iniciació al karate, entre d'altres.

Mario Erra, responsable del CEEC, ha afirmat en la roda de premsa de presentació de les activitats que "hem volgut introduir el ioga com una manera de començar i acabar el dia a les piscines". Erra ha explicat també que oferiran propostes com l'aquazumba, iniciació al karate o defensa personal. Per la seva banda, Albert Navarrete d'Alter Sport ha fet incidència en l'aposta del consistori per promoure "els hàbits saludables" en la població adulta. "A l'estiu, la gent tendeix menys a anar als centres esportius, de manera que nosaltres hem volgut oferir una graella d'activitats molt variada, perquè creiem que és interessant permetre a la gent poder triar. Estem oferint des de zumba, pilates, salut postural, o cardiobòxing", ha afirmat Navarrete. 

Bea Rodríguez del Centre Esportiu El Tossalet ha explicat que, a partir de les activitats que ells aporten al programa, "volem promocionar unes activitats bastant indicades als adults, a nivell d'intensitat, com una zumba o un aquagym o el tema del pilates". Divendres 29 de juny, a dos quarts de 8 del vespre, es farà a la piscina municipal una exhibició de natació sincronitzada, perquè la gent pugui veure el treball que fem durant to l'any, ha assenyalat també Rodríguez. 

Durant dos dies la biblioteca farà activitat de contacontes i el 18 de juliol la jornada es dedicarà a l'esclerosi múltiple. 
 

Presentació del programa d'activitats saludables d'estiu en col·laboració amb els centres esportius. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a