FOTOS Premis Fotobarrera, un concurs de denúncia de les barreres arquitectòniques

La jornada Trenquem Barreres ha estat organitzada pel professorat i alumnat del Cicle Formatiu d’Atenció a la Dependència de l'Institut Guillem de Berguedà, amb el suport del Consell

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:17h
Una de les fotos participants al Fotobarrera 2018.
Una de les fotos participants al Fotobarrera 2018. | Consell Comarcal del Berguedà
Un concurs de fotografia per reflexionar sobre les barreres arquitectòniques
que són fàcilment detectables al Berguedà. La jornada Trenquem Barreres, celebrada el passat dijous, va estar organitzada pel professorat i alumnat del Cicle Formatiu d’Atenció a la Dependència de l'Institut Guillem de Berguedà, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, i s'hi van lliurar els premis del concurs Fotobarrera 2018, que se celebra bianualment. El projecte neix de diferents entitats de la Taula de Diversitat Funcional, en concret de Creu Roja Berguedà, Fòrum de vida independent i, sobretot, des del cicle formatiu i el consell. 
 
En el concurs d’enguany, hi han participat 20 persones enviant 34 fotografies. El jurat, format per membres de les entitats organitzadores i per dos experts en fotografia de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO), va decidir quines eren les 9 fotografies premiades. També es va fer el sorteig de 10 vals regal entre les persones participants. Les entitats organitzadores faran arribar les fotografies als responsables polítics de cada municipi perquè en puguin valorar la seva eliminació.

El Consell Comarcal del Berguedà ha compartit un vídeo amb les fotografies participants al FotoBarrera 2018:



L'acte es va iniciar amb la presentació dels projectes treballats pels alumnes del cicle formatiu. Amb la recerca i la intervenció d’aquests projectes, els alumnes tenen millor preparació per introduir-se al món laboral i en la intervenció amb persones. A continuació, la xerrada de Pau Font va donar eines per trencar les barreres de la comunicació. Per últim, es va fer el lliurament dels premis de la 3a edició del concurs Fotobarrera, un certamen que pretén sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques del territori. Va cloure l'acte el conseller comarcal de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Josep Lara, que va valorar la lluita conjunta per aconseguir un entorn més accessible per a tothom.
 

Acte Trenquem Barreres, dijous passat, amb alguns dels premiats al Fotobarrera 2018. Foto: Consell Comarcal del Berguedà