El programa PTT Berguedà dona noves oportunitats a joves d'entre 16 i 21 anys

La iniciativa s'adreça als nois i noies que finalitzen l'educació obligatòria sense obtenir el graduat d'ESO i no segueixen estudis en el sistema educatiu

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:36h

El programa PTT Berguedà va cloure's dijous passat amb l'entrega d'orles. Foto: Cedida


El curs 2017–2018 del Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball, PTT Berguedà, ha celebrat recentment la seva festa de cloenda amb l'entrega d'orles als vuit alumnes del perfil d'Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic, així com a les empreses col·laboradores.
 
L'acte, celebrat dijous passat a la sala Casino de Berga, ha comptat amb l'assistència del conseller comarcal d'Ensenyament del Consell Comarcal del Berguedà, Llorenç Altozano, la Coordinadora territorial d'Ensenyaments Professionals a la Catalunya Central, Mar Raluy,  el gerent del Consell Comarcal del Berguedà, Eduard Barcons i les directores de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Anna Romero i Rosa Pujols. Tots ells han acompanyat als alumnes, familiars, professorat, representants d'empreses i membres de la comunitat educativa berguedana.
 
Aquesta formació educativa és una segona oportunitat ja que s'adreça als joves de 16 a 21 anys que finalitzen l'educació obligatòria sense obtenir el graduat d'ESO i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.  Pel programa formatiu del PTT Berguedà, hi han passat un total de 16 joves de diverses poblacions dels Berguedà, dels quals la meitat d'ells podran estudiar un cicle formatiu de grau mitjà i obtenir un títol de formació professional, altres continuaran la seva formació a l'Escola d'adults del Berguedà i la resta s'incorporaran a llocs de treball del món laboral.
 
Així, els alumnes han après a realitzar operacions auxiliars de comercialització, marxandatge i emmagatzematge de productes i mercaderies, tècniques d'atenció al client, així com les operacions bàsiques administratives i de tractament de dades.
 
El programa PTT Berguedà contribueix a evitar l'abandonament escolar prematur i facilitar l'aprenentatge per accedir a una ocupació qualificada. L'alumnat realitza pràctiques professionals en empreses, i el programa està organitzat conjuntament entre el Departament d'Ensenyament i el Consell Comarcal del Berguedà i, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.