El festival de música dels vespres d'estiu s'endinsa amb noves propostes al barri vell de Berga

El concert inicial serà el de Gemma Humet i Estel Solé a la plaça del Forn, aquest dijous a dos quarts de 10 del vespre

25 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:18h
La regidora de Cultura, Mònica Garcia, en la presentació del festival a la plaça de la Pietat.
La regidora de Cultura, Mònica Garcia, en la presentació del festival a la plaça de la Pietat. | Pilar Màrquez Ambròs
El festival SonaB portarà música al barri vell l'últim dijous de juny i tots els dijous del mes de juliol. L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Berga promou per segon any aquesta proposta que pretén promoure la música entre els ciutadans a través de tallers i actuacions de diverses formacions, i que enguany vol aconseguir donar aquest impuls musical a la ciutat amb activitats a les places de la part alta del centre històric.

Si l'any passat el festival estava dedicat al folk, la programació dels vespres d'estiu d'aquest 2018 opta per diferents tipus de música. La regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha explicat que "aquest any pugem més amunt de la plaça de Sant Pere i el que farem serà potenciar la vida cultural al barri vell, perquè el que volem impulsar és sobretot la vida cultural en aquest espai que creiem que no s'ha cuidat massa, i que necessitem dinamitzar". La proposta que es fa en aquesta segona edició és en relació a la veu, però amb l'aposta per diversos estils. El concert inicial és el de Gemma Humet i Estel Solé a la plaça del Forn, aquest dijous a dos quarts de 10 del vespre. "Una bona obertura per donar a conèixer aquest festival i que la gent s'enganxi durant els quatre dijous de juliol i vingui a gaudir de bona música", ha comentat Garcia.

Cada jornada de concert anirà acompanyada d'un taller diferent que es farà el mateix dia a les 7 de la tarda allà on s'hagi de fer el concert i pel qual no caldrà inscripció. Així, aquest dijous la plaça del Forn acollirà el taller "Descobreix la teva veu" de David Saís. Tots els actes són gratuïts. 

El segon concert serà el 5 de juliol, com en cada ocasió a dos quarts de 10 del vespre, a la plaça de la Pietat. Es tractarà de l'actuació de Jo Jet i Maria Ribot, dos artistes manresans que destaquen en l'actual escena musical. En aquest cas, el taller que es farà a la tarda serà sobre el rap, a càrrec de Versembrant. "Volem que la gent de Berga s'apropi a aquest indret, al barri vell, i dinamitzar-lo culturalment", ha defensat Garcia. El programa el completaran Paula Domínguez amb el seu cant flamenc, el 12 de juliol, a la plaça de Sant Pere; Maria Coma, el 19 de juliol, a la plaça de Santa Magdalena; i Àngela Furquet, el 26 de juliol, a la plaça de la Pietat. 

Pel que fa als tallers, Paula Domínguez serà la persona que farà el taller el dijous 12, precisament sobre cant flamenc i Àngela Furquet oferirà els tallers dels dies 19 i 26 sobre cant en grup. "Les persones que facin el taller de cant dels dos últims dijous, prepararan una cançó que podran interpretar juntament amb Àngela Furquet dalt de l'escenari", ha explicat Garcia. En cas de pluja, tant els tallers com els concerts, es traslladaran a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga. 
 

Mònica Garcia, aquest matí al barri vell. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Garcia ha explicat que l'Ajuntament de Berga intentarà oferir servei de bar als emplaçaments dels concerts, si és un lloc on no n'hi ha, per facilitar que els assistents als tallers es quedin per veure el concert. "Els veïns estan contribuint a diferents iniciatives que estem fent des de la regidoria de Festes i Cultura, i molt probablement siguin ells els que ens ajudin en aquesta tasca", ha dit Garcia. La regidoria ha elogiat la feina feta pels veïns a l'hora de vetllar pel barri vell, "molt més eficientment que les institucions". 

Èxit de l'edició de 2017

Mònica Garcia ha explicat que el plantejament d'aquesta segona edició s'ha fet després de comptar amb l'èxit de la primera. "Era la primera vegada que es feia una activitat constant els dijous d'estiu, del mes de juliol com a mínim, i l'assistència va ser creixent. Per tant, ens sembla que havent-lo ja donat a conèixer i fent que cada any canviï de format i explori diferents gèneres i tipus de música, aquest festival tindrà bona acollida", ha afirmat Garcia. "Esperem que sigui una activitat gratuïta i oberta i que cridi a tothom", ha afegit. Per bé que l'aposta de l'any passat va ser pel folk, la idea és que el festival tingui continuïtat i que cada edició pugui estar vinculada a un gènere o estil musical diferent. La partida que hi destina aquest 2018 l'Ajuntament de Berga és de 10.000 euros, una xifra superior a la de l'any passat.