El CatSalut aprova la proposta d'estatuts i el conveni de l'empresa que gestionarà l'hospital

Salut Catalunya Central assumirà les regnes del centre hospitalari, que fins ara depenia dels pressupostos de l'ajuntament, un cop que el Govern hi doni llum verda

22 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:04h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Aida Morales/Arxiu
L'Hospital Comarcal Sant Bernabé passarà a ser gestionat per una empresa 100% pública depenent del Servei Català de la Salut (CatSalut). Un canvi que va anunciar el conseller Toni Comín el 31 de juliol de 2017, i que ara serà realitat en poques setmanes. El Consell de Direcció del CatSalut ha aprovat recentment la proposta d'estatuts de la nova empresa pública Salut Catalunya Central i el conveni regulador a subscriure entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Berga amb la finalitat de gestionar l'Hospital Sant Bernabé, segons han confirmat fonts del departament de Salut, que actualment encapçala la consellera Alba Vergés.

L'acord per a la proposta d'estatuts de la nova empresa és el tràmit previ a la necessària autorització del Govern de la Generalitat a la creació de l’entitat. La nova entitat assumirà, per tant, la gestió de l'hospital un cop que el Govern hi doni llum verda. 

Fonts de Salut han explicat que "el Servei Català de la Salut iniciarà la tramitació de tota la documentació que li requereixin els diferents departaments de la Generalitat de forma que es culmini l'exposició pública dels estatuts i la seva aprovació definitiva per part del Govern de la Generalitat". La nova empresa gestionarà el centre sanitari i el seu personal. També es crearà un òrgan participatiu amb agents i entitats del territori. Fins ara, aquest hospital depenia i estava inclòs dins dels pressupostos de l'Ajuntament de Berga, i ara ho farà de la Generalitat de Catalunya. 

La propietat de l'edifici seguirà sent de l'Ajuntament de Berga, tot i que amb cessió temporal, i el manteniment de les condicions dels treballadors. Una modificació que canvia un model que, actualment, arrossegava "riscos" i suposava una trava econòmica per al consistori berguedà. 
 
Arxivat a