Guardiola destina 8.250 euros a la convocatòria de subvencions per a entitats

Es tracta de més del doble de partida que en altres ocasions; les activitats sense ànim de lucre que són objecte de l'ajuda han d'haver-se organitzat entre gener de 2017 i desembre de 2018

22 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:02h

Guardiola de Berguedà Foto: Arxiu


Guardiola de Berguedà destina enguany 8.250 euros a subvencions per a entitats i associacions sense ànim de lucre que realitzin o hagin realitzat activitats al municipi els anys 2017 i 2018. El termini per sol·licitar aquests ajuts ja s'ha obert i és un d'un mes des de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província. L'alcalde Josep Lara ha explicat que "es tracta de més del doble de partida" que en altres ocasions.

"L'any passat no vam poder treure la convocatòria i aquest any el que hem fet és fer-la doble, però amb més partida encara: normalment posàvem uns 2.800 euros per any i aquest 2018 hi destinem 8.000 euros i escaig", ha recordat Lara. 

Les activitats d'entitats que són objecte de la subvenció han de fer-se o haver-se fet a Guardiola de Berguedà o bé haver aportat algun benefici als habitants del municipi i han de ser activitats organitzades entre l'1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018. És a dir que pot tractar-se d'actes o activitats que ja s'hagin realitzat. "Ens ha semblat de poder justificar i presentar les activitats que s'hagin realitzat el 2017 i el 2018, per això també hi ha més del doble de la partida", ha especificat Lara. Es tracta, a més, d'ajudes per a entitats que promouen l'esport, o bé de promoció i difusió de la cultura, l'educació o l'àmbit social. 

Lara ha valorat que "Guardiola és un poble que és relativament petit, no és massa gran, però la veritat és que hi ha moltes entitats, i hi ha força entitats que hi col·laboren". L'alcalde ha destacat que, de fet, hi ha associacions, com l'AMPA o el casal d'avis, amb què l'ajuntament ja té establerts convenis propis i es fa una aportació anual.