1 de 10
Crèdits

Els ajuntaments podran demanar la línia d'ajuts de caixa del Consell a partir de l'1 de juliol

L'ens comarcal ha dotat el projecte per atorgar crèdits als ajuntaments del Berguedà amb 1 milió d'euros.

Plenari del Consell Comarcal del Berguedà, en una imatge d'arxiu. | Pilar Màrquez Ambròs/Arxiu
per Redacció, Berga | 22 de juny de 2018 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper 1 de juliol el Consell Comarcal del Berguedà obrirà el termini perquè els municipis del Berguedà puguin demanar-li crèdits. El ple del Consell va aprovar el passat 25 d'abril la convocatòria per a 2018 d'una línia d'ajuts als ajuntaments de la comarca per un import d'1 milió d'euros. La finalitat és la possibilitat d'atorgar crèdits a curt termini als municipis per a necessitats transitòries de tresoreria. Els diners seran per finançar amb més rapidesa actuacions per les quals s'està esperant ingressar una subvenció ja concedida. És a dir, es cedeixen els diners en condició de bestreta i aquests s'han de reintegrar al Consell tan bon punt es cobri la subvenció o com a màxim el 31 de desembre de l'any corresponent. 

L'import mínim a peticionar per part dels ajuntaments és de 15.000 euros i l'import màxim de 50.000 euros. Hi ha dos períodes per fer la petició: de l’1 al 15 de juliol i de l’1 al 14 d’octubre de 2018, i el tipus d’interès serà del 0%.

 
El sistema d'amortització serà únic, per mitjà d'una liquidació final abans del 31 de desembre. En cas de no poder retornar el crèdit en aquesta data, l'Ajuntament podrà sol·licitar una pròrroga amb una antel·lació mínima de 15 dies.
 
Es realitzarà un únic pagament per la totalitat del préstec concedit desprès de la signatura electrònica del conveni.
 
Participació