Els partits sobiranistes de l'oposició rebutgen la inhabilitació de Venturós

PDECat i ERC de Berga manifesten el seu suport a l'alcaldessa

Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:00h
Montse Venturós acompanyada de regidors del consistori en un acte de suport el dia del judici.
Montse Venturós acompanyada de regidors del consistori en un acte de suport el dia del judici. | Pilar Màrquez Ambròs/Arxiu
Els grups municipals del PDECat i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Berga han expressat el seu rebuig a la inhabilitació de l'alcaldessa de Berga Montse Venturós per no despenjar l'estelada del balcó en període electoral. Les mostres de suport a Venturós s'han succeït aquest matí després que es conegués la sentència que la inhabilita sis mesos per exercir un càrrec públic i li aplica una multa de tres mesos. 

El grup municipal del PDECat a Berga ha titllat de "totalment desproporcionada" i "fora de lloc" la decisió judicial. El PDECat ha afirmat en un comunicat que el seu grup facilitarà "l'equilibri de forces al consistori, mantenint la proporcionalitat de forces polítiques existents fins ara". El PDECat ha assenyalat que "no farem experiments contra natura i contra la voluntat expressada en les urnes de la gent de Berga, com el que s’ha fet a Badalona". CUP i PDECat tenen sis regidors cadascun al plenari municipal, si bé és la CUP qui governa perquè va aconseguir més vots. 

ERC, que té 3 regidors, també ha reiterat el suport a Venturós. "Manifestem la més absoluta disconformitat amb una sentència absurda que menysté la voluntat del Ple de Berga", han assegurat.
Arxivat a